SDN Invest, firma de investitii din spatele dezvoltatorilor de jocuri danezi Interceptor Entertainment au anuntat formal ca au cumparat Apogee Software Ltd. dezvoltatorul si publisherul de jocuri cunoscut drept 3D Realms.

SDN Invest este o firma de investitii Daneza fondata de Mike Nielsen. Nielsen este seful echipei de la Interceptor si acum a fost numit CEO la 3D Realms.

3D Realms este legendara pentru contributia sa in industria jocurilor, atat pentru pioner al unui model shareware dar si ca intotdeauna generos partener care a furnizat atat fonduri cat si ajutor unor studiouri de jocuri precum id Software, Parallax Software, Remedy Entertainment si multe altele. 3D Realms a dezvoltat, co-dezvoltat si co-finantat proiecte precum Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior si Prey.

3D Realms intotdeauna a fost o parte definita a industriei de jocuri pe PC. Aducand 3D Realms sub aripa Interceptor Entertainment este un pas urias pentru ei si sunt foarte incantati de noua achizitie.

Anuntul nu ofera mentinui in privinta pretului cu care a fost cumparat, sau macar cat cred noii proprietari ca au castigat din tranzactie.

Nielsen spune ca nu mai au de anuntat oficial nimic, ci doar ca lucreaza la un joc si ne da indicii ca sunt fani mari al lui Duke. Ne asteptam ca, co-fondatorul Scott Miller de la 3D Realms sa lucreze cu noua conducere 3D Realms, drept consultant creativ, iar Nielsen vrea sa foloseasca sigla 3D Realms ca publisher, cu studioul Danez Interceptor facand munca de dezvoltare.

Pagina de internet Teaser care s-a crezut a fi pentru un joc action RPG numit Duke Nukem : Mass Destruction, ramane inghetata cu un countdown care trebuia sa se termina saptamana trecuta si nu cred ca vom afla nimic nou pana nu se termina procesul pornit de Gearbox impotriva lui Interceptor Entertainment.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *