mitologie Stapanul Inelelor

Una dintre cele mai mari reclamatii aduse filmului Stapanul Inelelor este faptul ca in film personajele nu doar au zburat pe vulturi tot drumul pana la Mordor, scapat inelul si apoi au fost veseli tot restul drumului. Exista, binenteles, unele explicatii foarte simple  pentru care acestia nu au doar zburat pe vulturi. Un motiv ar fi ca nu ar mai fi povestea atat de interesanta, insa si mai important de atat, zburatul pe vulturi  este cu greu un plan care ar putea fi dovedit cu usurinta.

Pentru inceput, acestia sunt descrisi in roman ca fiind niste creaturi independente  care aleg cand sa fie implicate in ceva, astfel ca nu exista nici o garantie cum ca acestia chiar si-ar fi dorit sa le vina in ajutor personajelor din film. Pentru a face lucrurile sa para si mai ridicole de atat, ochiul lui Sauron chiar veghea cerul si vedem creaturile cu aripi Nazgul  zburand in mai multe ocazii. Mai mult ca sigur un avans aerian al vulturilor ar fi putut fi indeplinit doar de sagetile orcilor si de nazguli.

Oricum, o teorie recenta de pe Internet a luat o cu totul alta intorsatura. Fara a lua in considerare de fapt ideea ca Sauron si Saruman  vedeau fiecare abordare -si cu toate ca vegheau cerul in fiecare clipa-teoria sugereaza ca Gandalf mereu intentiona sa utilizeze vulturii, insa era mereu pacalit. Planul lui era de a lua cea mai sigura si cea mai putin circulata ruta cu vulturii pentru a zbura mai apoi catre Mordor.

Acest lucru nu prea are sens, binenteles,  de vreme ce oricum vulturii aveau de gand sa ii ajute, ar fi putut sa zboare direct la Gandalf si la armata sa. Partea finala a teoriei sugereaza ca vorbele lui Gandalf „Zburati, prostilor”, inainte de a pleca pentru a lupta cu Balrog sugerau ca acestia ar fi folosit vulturii. Acest lucru este mai degraba prostesc, de vreme ce aceasta este o expresie obisnuita si nici unul dintre ceilalti nu ar fi avut vreo metoda de a comunica cu vulturii oricum.

De admin

Un comentariu la „Adevar si mitologie in Stapanul Inelelor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *