Music of the SunMusic of the Sun

Duminica, acum zece ani, cantareata Rihanna, atunci in varsta de 17 ani, le-a oferit fanilor albumul ei de debut, „Music of the Sun”. Primul extras pe single de pe album, „Pon de Replay”, o piesa dancehall a fost hitul verii in 2005 iar albumul a ajuns pe locul zece in Billboard 200. Acum, dupa sapte albume si colaborari cu Drake, Jay Z, Kanye West si Paul Mc Cartney, e clar ca fata rea a muzicii pop este o legenda vie. In onoarea aniversarii a unui deceniu de la lansarea albumului, iata cateva lucruri pe care poate nu le stiati despre album.

  • Aceasta a hotarat numele albumului inca de dinainte ca acesta sa fie scris;
  • Carl Sturken si Evan Rogers – care au lucrat cu Kelly Clarkson si Christina Aguilera – au produs „Music of the Sun”. Prietenii sotiei barbadiene ale lui Rogers le-au facut cunostinta producatorului cu Rihanna, care apoi s-a mutat in casa cuplului din Connecticut, dupa ce a semnat contractul cu Def Jam.
  • Desi era nou venita in industrie, compozitori de Grammy au ajutat-o pe cantareata cu scrierea albumului; Diane Warren a scris in colaborare piesa care da titlul albumului, iar Deniece Williams a ajutat cu piesa „Willing to Wait”.
  • Rihannei nu i-a placut initial „Pon de Replay”, crezand ca are rime copilaroase, ajungand sa-i placa doar dupa ce a inceput sa inregistreze piesa.
  • Al patrulea cantec de pe album, „You Don’t Love Me (No, No, No)” este un cover dupa o piesa a cantaretei din Jamaica, Dawn Penn, care a debutat cu noua ani inainte. Beyonce a facut un cover dupa piesa pentru turneul „I Am … World Tour”.
  • Al doilea extras pe single, „If It’s Lovin’ That You Want”, nu s-a bucurat de acelasi succes ca „Pon de Replay”, ajungand pe locul 36, doar. „Pon de Replay” a ajuns pe locul doi, fiind blocat sa ajunga pe primul loc de balada siropoasa „We Belong Together” a lui Mariah Carey.
  • Rihanna a plecat in turneu cu 50 Cent si Gwen Stefani pentru a promova albumul.
  • In 2005, muziciana a declarat ca si-ar dori foarte mult sa colaboreze cu Kanye West. Acestia au ajuns sa colaboreze mai tarziu pe piese ca „Run This Town” si „All of the Lights”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *