lecturalectura

Cand a fost ultima data cand ati simtit in mana o carte, cand ati mirosit textura hartiei paginilor si v-ati bucurat ca aveti un timp liber doar pentru voi in care sa va regasit in cateva randuri simple? Probabil ca a trecut mai mult sau mai putin timp, incat datotita noilor tehnologii ati uitat ce inseamna o lectura buna.

Lectura are un numar semnificativ de avantaje si de cele mai multe ori reprezinta un atu in plus pentru cel care citeste.

Avantajele cititului

  • cititul stimuleaza mintea, astfel incat studiile au aratat ca pastrarea unei activitati cerebrale active, implicata in procesul de citire pastreaza creierul puternic si sanatos, fiind deosebit de apt cand vine vorba de minte si de a spune cuvinte noi recent memorate.
  •  cititul reduce stresul. Nu conteaza cat de mult stes a fost in ziua de munca la birou, in relatiile personale sau in alte probleme ale vietii de zi cu zi, totul dispare atunci cand te pierzi intr-o poveste. Fie ca este vorba de un roman de aventuri sau unul de dragoste, va puteti transporta pe alte taramuri, incat tensiunea scade si va este permis sa va relaxati.
  • cititul aduce multe cunostinte, astfel ca nu se stie nicidatata cand veti avea nevoie de acele informatii. Cu cat detineti mai multe cunostinte, cu atat puteti face fata provocarilor de zi cu zi.
  • extinderea vocabularului se realizeaza tot cu ajutorul cititului, incat un limbaj bine articulat si bine vorbit va poate ajuta in orice profesie, va poate reda increderea in sine si va fi un surplus la stima de sine. Citind carti este vital si pentru a invata noi limbi straine, incat in calitate de vorbitori non-nativi putem obtine un context al cuvintelor, care ne vor ameliora scrisul si vorbitul.

Daca se intamnpla intr-o zi sa ai putin timp liber la dispozitie, atunci aloca-l pentru o cauza buna, cum ar fi cititul. Alege o carte pe care sa o simti sau pe care o poti citi in diferitele forme de la e-reader, iPad sau online.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *