somn-animale companie

In decursul anului trecut, Mayo Clinic a raportat ca mai bine din jumtatate dintre pacientii care au avut consultatii la clinica pentru calitatea somnului detineau animale de companii, care erau treziti in miez de noapte de catre prietenii lor blanosi. Cu toate acestea, in prezent, un nou studiu sugereaza ca cei care dorm cu animalul lor de companie au parte de o calitate a somnului mai buna. Oamenii de stiinta au studiat 150 de pacienti, analizand obiceiurilor lor de somn dar si animalele lor de companie, si au descoperit ca cei care dorm cu pisica sau cu cainele lor se simt mai in siguranta.

Rezultatele au fost fost evidentiate in cazul pacientilor care au vizitat Centrul de Medicina pentru Somn de la Clinica Mayo din Scottsdale, Arizona. Cercetatorii au descoperit ca mai bine de 56% dintre participantii la studiu care au declarat ca dorm bine, impart patul cu un caine sau cu o pisica. Pe de alta parte, cei care au sustinut ca sunt treziti in miez de noapte de catre animalul lor de companie a fost format dintr-un procentaj de 20% din oameni, in timp ce altii 41% au sustinut ca au parte de un somn mai linistit datorita companiei pisicii sau a cainelui.

Animalele de companie inseamna siguranta

Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca animalul de companie ii relaxeaza si ii face pe acestia sa se simta mai in siguranta. Cei care dorm singuri se simt mai singuri si au raportat ca dorm mai bine daca au alaturi si un animal de companie.

Astfel, oamenii care au participat la studiu au declarat ca se simt mai increzatori si mai in siguranta atunci cand au alaturi si un animal de companie. „Foarte multi oameni vad in animalele de companie niste membri ai familiei, incluzandu-i in diferite aspecte ale vietii lor”- sustin cercetatorii acestui studiu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *