In vreme ce unele sunt dispuse sa incerce orice pentru a recapata frumusetea si elasticitatea pielii altele se intorc la natura. Apiterapia este o metoda de tratament straveche de care multi inca se bucura, cu efecte benefice si fara sa iti incarce organismul cu pastile, pilule, cu tratamente injectabile de care sa depinzi. In comparatie cu botoxul, vestit pentru umplerea ridurilor spre exemplu apiterapia este o alternativa, cu extract natural si eficient.

Apiterapia se poate baza pe veninul de albine, pe miere, polen, laptisor de matca sau propolis. Pentru fiecare categorie exista atat de multe intrebuintari care parca te aduc in punctul in care sa consideri ca nu mai ai nevoie de alte tratamente din randul cosmeticelor care pana la urma cu un continut de parabeni in timp fac la fel de rau ca si trecerea timpului.

Desi poate suna respingator si deloc placut veninul de albine este folosit in special pentru dureri reumatice si musculare insa actioneaza si ca o injectie cu botox. Acesta poate fi administrat injectabil deci fara o prea mare diferenta insa nu este la indemana oricui. Cu posibilitatea ca in unele cazuri sa creeze o alergie se necesita un consult si o supraveghere in cazul administrarii.

Cand vine vorba de polen acesta este un complex de nutrienti pentru organism. Poate fi consumat ca atare zilnic, indiferent daca este vorba de o situatie de boala sau nu. Acesta contine magneziu, iod, fier si nu numai si desigur devine doza zilnica de vitamine. Indicat in special in raceli, in cura de detoxifiere si ca urmare a unei diete, pentru tranzitul intestinal si nu numai.

Propolisul este si el parte din apiterapie, considerat ca fiind un antibiotic natural. Folosit atat intern cat si extern are o lunga lista de afectiuni impotriva carora actioneaza.

Apiterapia este o metoda de tratament ce nu ar trebui ocolita, mai cu seama fiind parte din medicina naturista. Desi sunt in unele cazuri si contraindicatii nu exista probleme majore in consum, administrare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *