Ruinele unei civilizatii antice pierdute au fost gasite intr-un lac din Kyrgystan, unde se spune ca Matei Evanghelistul ar fi fost inmormantat. Scafandri din Rusia ar fi facut aceasta descoperire in lacul Issyk-Kul, unde o alta civilizatie a fost descoperita in anul 2007.

Cea mai uimitoare descoperire realizata de catre scafandri a reprezentat o bucata de vas ceramic, cu un mesaj inscriptionat in armeana si scripturi siriene. Acest artefact ar putea fi dovada clara ca pe pamantul unde s-a format acest lac a existat o manastire armeana, loc unde a fost ingropat si trupul Sfantului Matei.

Scafandrii de la Universitatea de Stat Tomsk din Siberia au descoperit mai mult de 200 de artefacte- care ar putea avea o varsta mai mare de 2500 de ani si care ar fi apartinut civilizatiei Saka. In prezent, specialistii analizeaza mesajul inscriptionat pe artefactul gasit, insa oamenii de stiinta sustin ca aceasta bucata de ceramica ar putea reprezenta teoria conform careia aici a existat o manastire armeana medievala.

Manastirea armeana

Crestinii ortodocsi au crezut de foarte mult timp in Matei, unul din uncenicii lui Iisus, care a fost lasat sa se odihneasca aici dupa moartea sa. Scafandrul Dmitry Gorn sustine ca aceasta descoperire este „cu adevarat unica. Expertii lucreaza in prezent la identificarea scrierii de pe artefact, insa se crede ca ar fi scriere in armeana sau siriana. Daca se dovedeste ca acest lucru ar fi adevarat, atunci ar exista dovezi si mai clare ca aici a existat o manastire armeana, care a fost construita in secolul XIV, si care a fost locul unde- conform legendelor- au fost depozitate relicvele sfantului Matei.”

O alta crezare extrem de raspandita este aceea in care se crede ca Sf. Matei este ingropat in Catedrala Salerno din Italia, care este dedicata acestui sfant. Sfantul Matei este considerat autorul Evanghliei dupa Matei, iar simbolul acestui sfant este cel reprezentat de un inger.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *