asteroidasteroid

Conform unui studiu facut de cei de la NASA un asteroid de dimensiuni mari ar putea lovi in ziua urmatoare Terra, cu un impact major. Cercetatorii au confirmat ca un asteroid urias se indreapta spre Pamant, urmand sa treaca pe langa planeta noastra, in cursul zilei de vineri, 27.03.2015, cu o viteza de peste 37.000 km pe ora, care masoara 1.000 metri in latime. Se prezice ca forta acestuia este una destul de considerabila, astfel incat daca ar avea impact cu Terra ar echivala cu o explozie de 15.000 megatone de TNT (trinitrotoluen).

Aceiasi specialisti spun ca orice impact al acestui asteroid cu Pamantul ar putea aduce mari schimbari ale climei si ar conduce la fenomene devastatoare precum cutremure puternice si tsunami, fiind doar o chestiune de timp pana la prabusirea acestuia pe Pamant.

Denumit de cercetatori „Asteroidul YB35” acesta ar putea lovi Terra si ar putea cauza o distrugere in masa, cauzand distrugerea si eradicarea de pe fata pamantului a unui numar considerabil de tari, fenomenul de a se intalpla fiind unul foarte real. Dar cum nici o informatie nu are acuratete 100% si nu este demonstrata in acelasi procent, putem doar sa speram ca vom fi feriti de impactul acestuia si traiectoria acestuia nu se va intersecta cu Terra. (sursa: youtube.com)

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *