pardoseala

Desi utilizat inca din Roma Antica, sistemul de incalzire in pardoseala este considerat unul inovativ pentru incalzirea incaperilor si cladirilor. Aceste sisteme de incalzire opereaza folosind temperaturi reduse, emanand caldura ce radiaza in directie verticala, distribuita in mod egal pe toata suprafata, incalzind intai extremitatile corpului si pastrand o temperatura moderata la nivelul mai inalt al camerei.

O alternativa inovativa la sistemele de incalzire clasice, solutia incalzirii in pardoseala este oferita si de www.platimar.ro, bineinteles alaturi de servicii de mentenanta si consultanta. Sa vedem in continuare care ar fi cateva din avantajele utilizarii acestui tip de incalzire.

Siguranta si estetica – incalzirea in pardoseala este complet mascata, fiind instalata, dupa cum ii spune si numele, sub nivelul pardoselii. Orice incapere devine astfel mai atractiva din punct de vedere optic, nu mai exista o prezenta a caloriferelor si este oferita utilizatorului o mai mare libertate de amenajare a spatiului.

Simplitate si eficienta – Incalzirea in pardoseala furnizeaza agent termic foarte rapid, asigurand si o distributie uniforma a acestuia, pentru minimizarea si eficientizarea costurilor. Termostatele programabile ofera un control complet asupra temperaturii, in asa fel incat valoarea facturilor va fi una considerabil redusa fata de alte sisteme de incalzire. Energia termica transmisa radiant se deosebeste astfel de sistemele statice de incalzire (spre exemplu calorifere), intrucat se realizeaza acel echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant, pentru un confort sporit.

Igiena si sanatate – Datorita naturii acestor sisteme de incalzire, locuinta va avea tot timpul temperatura potrivita intr-un mod sanatos. Radiind treptat pana se ajunge la temperatura dorita, caldura nu mai creaza curenti de aer ce pot starni praful sau diversi agenti alergeni. Sunt protejate astfel caile respiratorii, nemaifiind antrenat praful din incaperi, ceea ce aduce beneficii nu numai persoanelor ce sufera de diverse afectiuni respiratorii (de exemplu astm) sau alergii, ci si persoanelor sanatoase.

Alegand acest sistem de incalzire te vei putea bucura de confortul si luxul oferit de podeaua incalzita, nu va mai trebui sa iti faci griji cand copilul tau se joaca asezat pe jos, in plus vei simti si beneficiile pe partea financiara, intrucat costurile sunt considerabil reduse, sistemul de propagare radianta a caldurii eficientizand consumul. Nu mai sunt necesare calorifere, tevi si alte piese componente ale sistemelor de incalzire clasice, la care caldura este propagata pornind de la un punct static. Vei avea astfel posibilitatea de a-ti organiza mai bine spatiul, si aspectul general al camerelor si locuintei va fi unul mult mai placut.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *