Batman versus SupermanBatman versus Superman

Oricine s-a gandit sa ii puna pe Superman si Batman in aceleasi benzi desenate / filme etc trebuie sa fie un fel de geniu de proportii kryptoniene, nu-i asa? Desigur – daca vrei sa consideri mai putina hartie utilizata un „geniu”. Pentru ca acesta este singurul motiv pentru care Bruce si Clark se afla in acelasi loc in prezent. S-au mai intalnit trecator la radio in anii 1940, insa in universul benzilor desenate, lumile lor erau exclusive mutual. Fiecare erau se lupta cu proprii lui ticalosi si isi gandeau singuri expozitiunea aia plictisitoare. Uneori erau co-modele pentru coperta „World’s Finest Comics”, aparitie lunara pe care au impartasit-o din 1941, insa asta nu insemna nimic pentru universurile lor. Superman avea o poveste, Batman avea o poveste si cei doi nu interactionau niciodata.

Apoi a aparut crahul industriei. Copiii care inainte devorau benzile desenate au crescut, fiind prea ocupata cu familiile si cariera, iar Marea Depresie nu a produs destui copii care sa le ia locul. „World’s Finest”, la fel ca multe alte benzi desenate ale vremii, au inceput sa piarda rapid clientela si banii. Pentru a reduce din costuri, sefii de la DC au inceput sa scada din paginile revistelor, oferindu-le publicului mai putin material, pentru aceeasi bani. Surprinzator, dar au pierdut si mai multi clienti …. ducand la o scadere si mai mare a numarului de pagini. In 1954, revistele au scazut de la 100 de pagini (editia #1) la 68 (editia #70). Pana la editia #71, numarul avea sa scada la 36.

Nu prea ai ce face cu 36 de pagini, mai ales cand compania avea interes zero sa faca alegerea Sophiei intre cei mai populari erai ai lor. Singurele optiuni erau: A) sa continue sa reduca din povesti pana cand si o marioneta de gradinita era mai profunda; B) sa faca o mare poveste care sa prezinte ambii eroi. Au ales a doua varianta.

Povestea cu care au venit – Lois Lane descopera identitatea secreta a lui Superman iar si nu-i vine sa creada, pana cand se decide ca s-a inselat din nou – nu era incredibil de originala (desi, sa-l prezinte pe Clark prefacandu-se ca e Batman si viceversa este probabil cel mai putin nebunesc plan de protectie a identitatii lui Superman). Insa a fost de ajuns ca cititorii sa doreaza mai mult si mai mult au primit. 60 de ani mai tarziu, inca ii vedem, inca ii iubim si inca dezbatem cine ar castiga intr-o lupta. O lupta intre un zeu spatial invincibil si un tip care e intr-o forma buna. Nu inteleg oamenii fascinati de benzi desenate …

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *