Sprite
Sprite

Sunt doua moduri prin care te poti vindeca de cateva lucruri: sa mergi la doctor si sa iei ce tratament iti prescrie acesta sau sa-ti lasi vecinul saman prietenos sa faca un dans ciudat in jurul cat, cat Olivia Steer urla nebunii anti-vaccinare pe fundal.

Asta crede lumea, oricum. In realitate, sunt multe trucuri de vindecare a anumitor afectiuni, intre medicina moderna extreme si nebunia New Age. Chiar si mai bine, multe sunt lucruri pe care le faci oricum zi de zi.

Oamenii apeleaza la tot felul de solutii diverse si transmite pentru a scapa de mahmureli, precum un mic dejun gras, calorios si uleios (care chiar functioneaza, apropo), dar noua moda intre cei New Age este sa bei ceai chinezesc de plante (care foloseste o „formula antica faimoasa” inventata de catre betivii mistici ai Orientului Indepartat). Asa ca oamenii de stiinta s-au pus pe testat o serie de bauturi populare pentru a vedea daca este vreo bautura magica cu proprietati de vindecare a mahmurelii. Castigatorul a fost un elixir creat de catre artizanii sanatatii de la Coca-Cola Company, numit „Sprite”.

Motivul pentru care aceasta bautura acidulata pare sa usureze mahmurelile se afla in chimia sa complicata. Vedeti voi, mahmureala nu este provocata direct de catre alcool – lucrul acela oribil pe care il simti dupa un maraton de bere se datoreaza acetaldehidei, un produs metabolic al alcoolului mai sus mentionat. Inarmati cu aceasta informatie, oamenii de stiinta de la Universitatea Yat-Sen din Guangzhou au testat o varietate de bauturi pentru a vedea care se pricepe mai bine sa-i dea una peste cap acetaldehidei. Sprite-ul a iesit pe primul loc (alaturi de apa carbonata, in caz ca totul suna prea dubios), datorita unor motive chimice mult prea complicate pentru a putea fi explicate aici.

Si cum ramane cu acele ceaiuri mistice din planuri, aduse din China? S-a descoperit ca acestea fac problema si mai grava. Din nou, remediile traditionale naturale au fost invinse de minunile junk food-ului modern corporat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *