Cana de Cafea

Cafeaua are o aroma si o un gust deosebit. Face diminetile mult mai bune si ne ajuta sa ne incepem ziua. Dar face cafeaua de dimineata mai mult rau decat bine? Am facut o cercetare pentru a afla atat efectele pozitive si negativa a cafelei.

Antioxidanti. Cafeaua este plina cu antioxidanti cum este acidul clorogenic si melanoidis. Antioxidantii ajuta la prevenirea oxidarii, un proces care raneste celulele si contribuie la imbatranire. Melanoidini dintr-o cafea fierbinte are efecte antioxidative depinzand de cum a fost tratata cafeaua.

Boala parkinson. Consumul de cafea obisnuit reduce riscul bolii Parkinson. Un numar de studii, au demonstrat ca oamenii care beau cafea pe o baza regulata sunt semnificativ mai slabe pentru dezvoltarea bolii Parkinson.

Diabet. Consumul de cafea este potential protectiv impotriva dezvoltarii a 2 tipuri de diabet. Un studiu prospectiv de cohorta a aflat ca consumul des de cafea cofeiniziata si decofeinizata ar putea scadea riscul la 2 tipuri de diabet, la femeile tinere si de varste mijlocii.

Ciroza la ficat. Consumul de cafea ar putea sa te protejeze impotriva cirozei la ficat, in special ciroza alcoolica.

Piatra la rinichi. Consumul de cafea scade riscul de formare a pietrei la rinichi. Cafeaua creste volumul de urina, prevenind cristalizarea oxalatului de calciu, cea mai comuna componenta a pietrei la rinichi.

Imbunatatirea performantei mentale. Cafeina din cafea este cunoscuta ca un bine cunoscut stimulant. Cafeaua promoveaza alerta, atentia si trezirea. Cana de cafea poate creste procesarea informatiilor.

Boala Alzheimer. Consumul de cafea obisnuit parte sa protejeze impotriva bolii Alzheimer. Studiul recent de pe soareci a afisat ca echivalentul de cafeina pana la 5 cani de cafea pe zi, reduce construirea plagilor distructive la creier.

Astm. Cafeina in cafea are legatura cu teofilina, un medicament vechi de astm. Cafeina poate deschide caile aerului si imbunatateste simptomele de astm.

De aceea, cafeaua are si pro-uri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *