beneficii-natura-sanatate

Timpul petrecut in natura este excelent pentru sanatatea noastra, si asta au demonstrat-o numeroase studii. Ceea ce e mai greu de stabilit consta in explicarea modului in care se produce acest lucru. O lucrare stiintifica realizata in prezent sustine ca sistemul imunitar reprezinta calea principala prin care lumea naturala poate oferi o multime de beneficii pentru sanatate.

Medicina moderna si instalatiile sanitare- care ne aduc apa curata si ne scapa de deseuri- ne-au dublat speranta de viata, dar tehnologia vine cu un cost pentru sanatate. Se pare ca viata in mediul urban inseamna acces restrictionat la aer curat, iar acest lucru conduce la o serie de afectiuni, de la depresie, la ADHD si chiar pana la cancer. Efectul naturii este incredibil asupra sanatatii noastre.

Ming Kuo de la Universitatea din Illionis, Urbana-Champaign, nu sare direct la concluzii. Ca autor al unor lucrari unde a demonstrat beneficiile naturii asupra sanatii noastre, cercetatoarea isi propune sa ofere o serie de cai pentru a explica relatia dintre natura si sanatatea oamenilor.

Legatura dintre sanatate si natura

„In timp ce fiecare dintre noi contribuie la impactul naturii asupra sanatatii intr-o oarecare masura, lucrarea mea exploreaza posibilitatea unei cai posibile de a ajunge mai repede la obtinerea beneficiilor”- sustine cercetatoarea. Concluzia ei consta in faptul ca „imbunatatirea functionarii sistemului imunitar pare a fi o cale centrala care face legatura dintre natura si sanatate, dar mai pot exista si altele.”

Kuo sugereaza ca aerul curat, lumina soarelui si o vedere minunata ne relaxeaza si ne deconecteaza de la viata cotidiana. „Atunci cand ne simtim in siguranta, corpul nostru isi dedica resursele pentru investitii pe termen lung, care conduc la rezultate bune de sanatate”. Dar, pentru cei care nu iubesc sa iasa in natura, lectura sau muzica pot oferi aceleasi beneficii de sanatate, insa, Kuo tine sa mentioneze ca „o carte citita nu iti va oferi suficienta vitamina D.”

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *