Bluetooth Wi-Fi Direct

Multe noi dispozitive Android folosesc Wi-Fi direct pentru o distribuire a fisierelor mai rapida. Bluetooth 4.0 LE este una din cele mai bune tehnologii pentru comunicatiile wireless de raza scurta.

Bluetooth 2.0 are o rata de date teoretica de 3 Mbps cand EDR este activat. Acest lucru nu e nici pe aproape de viteza de transfer realizabila de Bluetooth 4.0 si Direct Wi-Fi. Traim intr-o era digitala si consumam o multime de date zilnic. Incepe cu verificarea email-urilor si retelelor sociale dimineata, si se termina cu a ne uita la un film sau la un sitcom inainte de culcare. In dezvoltarea tarilor, oameniii nu pot difuza show-urile TV direct de pe internet, si totusi sunt dependenti de altcineva pentru a le furniza show-urile tv favorite si videoclipurile. Ei bine nu trebuie intotdeauna sa porti dupa tine hard disk-ul portabil de 3 TB cu USB 3.0, nu-i asa? Ei bine am un smartphone cu o memorie de 64 de gb.

Toata lumea stie ce inseamna Bluetooth, asa ca va voi lumina in ceea ce inseamna doar Wi-Fi Direct.

Ce este Wi-Fi Direct?

Este un standard wireless bazat pe IEEE 802.11 WLAN, ce permite dispozitivelor sa se conecteze unul cu altul si sa distribuie date fara sa foloseasca un punct de acces. Capabilitatea sa sa se descurce cu punctele de acces hardware wireless a redus timpul de configurare pentru conectarea dispozitivelor fara fir. De fapt, dispozitivele Wi-Fi direct creeaza un punct de acces neted pentru distribuirea datelor. Daca folosesti un dispozitiv ce ruleaza pe vreo versiune mentionata, atunci dispozitivul tau poate sprijini Wi-Fi Direct : Android 4.0 Ice Cream Sandwich, Blackberry OS 10.2.1, Windows Phone 8.1 si iOS 8.

Rata de transfer practica si raza pentru ambele, Wi-Fi Direct si Bluetooth 4.0 sunt dependente de factori ca prezenta obstacolelor dintre dispozitive, consumul de putere a dispozitiveleor, interferenta semnalului si asa mai departe. Folosirea acestor tehnologii depinde de tipul de munca.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *