Un cod al bunelor maniere este invatat inca de mic copil. Desigur ca omul cat traieste invata astfel ca nu este exclus sa fii suprinsa de aspecte de-a lungul timpului. Insa baza consta in ceea ce in termeni populari numim “cei 7 ani de acasa”. In jurul lumii insa unele lucruri parca schimba regulile. Si pe cat de ciudate pe atat de stricte iata un top realizat de Huffington Post in acest sens.

  • In Mexic ai spune ca nu exista fite. Asta pentru ca furculita, cutitul, lingura sunt folosite in cazul absolut necesar. Regula spune ca se mananca cu mana. In schimb in Chile sa atingi mancarea cu mana este exact opusul. Asta inseamna sa fii total nepoliticos si indiferent despre ce mancare este vorba, chiar si banalul caz al cartofilor.
  • In Rusia a manca cu coatele pe masa inseamna sa respecti regulile. Ba mai mult se considera nepoliticos cazul unei persoane care nu isi tine coatele pe masa in timp ce mananca. Ar putea fi corelat cu postura corpului care sa denote impunere sau faptul ca te simti bine in acel cadru si ca si prezenta la masa.
  • In Portugalia codul bunelor maniere spune ca a cere sare sau piper, condimente pe care sa le adaugi mancarii inseamna indirect sa te plangi de ceea ce bucatarul a facut. Fie ca iti place sau nu, cu gust sau nu pentru tine a cere condimente este total nepotrivit.
  • In India, Orientul Mijlociu sa mananci cu stanga este semnul clar ca nu te inscrii in categoria de persoane care sa tina cont de un cod al bunelor maniere. Pentru cei care sunt stangaci se necesita o atentie la acest detaliu chiar daca este un efort.

De la a folosi furculita doar pentru a umple lingura cu mancare si pana la lipsa farfuriilor adica a manca la comum exista o varietate de reguli ce difera de la locatie la locatie.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *