Moldovenii au si ei inventivitatea lor si cu straduinta de a veni cu idei noi o campanie anti-fumat este deja celebra pentru modul original prin care abordeaza situatia. Ca si justificare pentru a incepe acest obicei prost multi cred si spun ca este cool, ca este forma lor de apartenenta la un grup, ca astfel se identifica cu cei care fac altceva decat norma societatii. Sub o forma sau alta fumatul se justifica prin dorinta de a incerca ceva nou si de a avea, chipurile, un alt statut.

In numele acestor idei moldovenii s-au gandit sa exploreze ideea si sa faca o campanie de impact la public. Un clip pe cat de interesant pe atat de apreciat pune un egal intre a fuma si a te scobi in nas. Suna ciudat si irelevant pentru inceput. Intrebarea retorica din clip este ce poti sa gasesti cool in a te scobi in nas? Nimic, tocmai ca nici fumatul nu este un obicei care sa iti faca cinste. Se incheie apoteotic cu mesajul „leapada-te de tigara”.

Nici romanii nu sunt mai prejos cand vine vorba de idei traznite si dorite de a fi cu impact pentru publicul larg. S-a mizat pe eleganta, pe prezenta unor personaje influente ca si imagine si nu putem sa ignoram campania ce a avut-o pe Mihaela Radulescu in prim plan, sexy, spunand „fumatul chiar este singura ta placere?!”.

Alte ori campaniile la nivel international au mizat pe povestile reale ale celor care au ajuns sa fie diagnosticati cu cancer si cum pana la ultima sansa au fost prinsi intr-o capcana a tigarilor. Socant de-a dreptul caci unii nici nu mai putea vorbi normal din cauza operatiei de cancer la gat.

Una peste alta, revenind la campania moldovenilor, nu poti fi cool scobindu-te in nas cum nu poti fi cool fumand. Retine mesajul si asociaza-l mereu cu pofta de tigara.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *