Guvernul prevede ca angajatii din institutiile financiar bancare sa fie licentiati in domeniul financiar sau economic, incat daca va doriti o cariera ca si ofiter de credite trebuie sa parcurgi unele examene teoretice, urmate de verificarea antecedentelor din joburile anterioare.
Unele institutii bancare ofera programe de perfectionare si de training, incat un ofiter de credite poate dobandi toate acele abilitati si capacitati necesare unui loc de munca in domeniul comertului, intrucat a lucra pe piata financiara cu sume de bani inseamna a realiza tranzactii intre vanzatori si cumparatorii acesteia.
Atunci cand vorbim despre un imprumut bancar de cele mai multe ori vorbim de o valoare rambursata cu mult peste cea imprumutata, incat a apela la un credit sau la un imprumut nu ne avantajeaza deloc. De ce acest lucru? consultantii financiari spun ca motivul este unul foarte simplu: daca cererea de credite este mare, automat rata dobanzii este mica si invers. Momentul actual al economiei impune o crestere a ratelor la nivelul imprumuturilor, incat piata nu este satisfacuta, creandu-se acest efect.
Cand apelam la credite?
Cei mai multi apeleaza la credite atunci cand doresc sa isi achizitioneze o casa, prin programul „Prima casa”, credite ipotecare cu care isi desfasoara activitatea comerciala, cand au nevoie de un plus de valoare pentru nevoile personale, cand doresc sa obtina o refinantare. Cei mai multi considera creditul a fi o povara in plus, a fi o cheltuiala dubla cand vine vorba de plata ratelor.
Pe langa acest aspect, acordarea unui credit presupune parcurgerea unor informatii si realizarea dosarului de credit, care presupune o analiza a veniturilor si a situatiei financiare, o analiza a posibilitatii de rambursare, luand in calcul elemente precum venitul, varsta, problemele de sanatate sau locul de munca.
Pana nu demult, piata creditelor era in plina floare, dar odata cu criza financiara acestea au ajuns sa nu mai fie la fel de importante, incat lumea nu mai este in posibilitatea de a-si onora obligatiile prin contractul de creditare.