Sunt situatii care desi ai putea crede ca sunt indicate pentru a mentine sanatatea ta la un nivel satisfacator sunt exact pe dos. Desi suna surprinzator sunt obiceiuri care fac mai mult rau decat bine. Si cand credeai ca faci lucrurile bine te gasesti in situatia in care sa ti se demonstreze ca tot ce este in exces trebuie evitat.

Diversele cercetari arata ca spalatul la temperaturi mici protejeaza tesatura insa nu ajuta la eliminarea bacteriilor de pe haine. Totodata din cauza diverselor produse de curatat si menite sa improspateze hainele te poti intoxica cu vaporii acestora in momentul in care pur si simplu scoti hainele din masina de spalat. Un obicei in randul gospodinelor care prea putin este luat in seama. Si lista continua cu:

  • Vitaminele. Mai ales dupa perioade de convalescenta si la schimbarea de sezon simti nevoia de un supliment. Insa acele pastile concentrate nu numai ca iti pot afecta ficatul caci nu sunt 100% naturale luate in exces aduce diverse alte probleme. Spre exemplu prea multa vitamina C inseamna o eroare in nivelul glicemic mai ales pentru diabetici fiind important, de asemenea problemele gastrointestinale fiind si ele un efect.
  • Consumul de apa imbuteliata. Ai crede ca este mai sigura in ceea ce priveste puritatea sa insa nu este deloc astfel. Conteaza fiecare pas pana cand ajunge sa fie consumata si fara sa stii sticla sau modul in care a fost imbuteliata ar putea sa afecteze. Ajungi la concluzia ca apa de la robinet este acelasi lucru.
  • Periajul dupa fiecare masa. Crezi ca ai nevoie de periaj pentru a evita problemele de dantura. Insa imediat dupa masa invelisul dintilor este mai sensibil si in plus aciditatea din alimente actioneaza practic la aproximativ jumatate de ora dupa masa. Astfel ca un periaj imediat dupa inseamna practic sa imprastii bacteriile acide pe toata suprafata dintilor.

Doar cateva din acele obiceiuri care pot de fapt sa afecteze. Si toate dintre ele sunt mai mult decat frecvente.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *