Categorii
Stiri

Care sunt alimentele ce consumate in exces pot dauna

Auzim destul de frecvent ce este sanatos si indicat pentru un ritm satisfacator al organismului. Insa de cele mai multe ori suntem tentati sa nu facem tocmai ceea ce se recomanda. Fie ca este vorba de un aliment gras sau dulciuri sa cazi in pacat este destul de usor. Poate surprinzator este faptul ca si in cazul fructelor excesul dauneaza. Desi nu este o avertizare care sa ne aduca in punctul in care sa renuntam la consumul de fructe exista in cateva cazuri posibile riscuri din cauza excesului si mai ales din cauza continutului fructului in sine.

  1. Stiai ca marul contine cantitati mici de cianura? Mai exact samburii de la mar contin aceasta substanta. Si sunt destul de multi cei care prefera sa manance un mar cu tot cu cotor, fara sa tina seama de samburii pe care ii ingereaza. Sa fie asta o grija? In primul rand ar fi nevoie de aproximativ 100g de seminte de mar ca sa doboare o persoana de 70kg. In al doilea rand acea minuscula cantitate de cianura se gaseste numai in seminte si ar fi necesar sa se zdrobeasca aceste seminte pentru a se considera ca s-a ingerat mica otrava.
  2. Pe aceeasi lungime de unda se afla si ciresele, piersicile, prunele si caisele. Samburii acestor fructe contin cianura de hidrogen. Desi cantitatile sunt mici conteaza raportul dintre cantitatea ingerata si constitutia unei persoane. Spre exemplu 1.52 miligrame pe kilogram este cantitatea care poate sa afecteze. Si daca doar 0,1 grame poate afecta o persoana de o greutate in jurul cifrei de 70 o singura cireasa are in samburele sau 0.17g de cianura. Nu este de ignorat acest continut.

Si nu sunt singurele de care sa tii cont. In unele cazuri catev tipuri de orez pot sa contina arsenic mai ales daca vine din Texas. Rubarba poate sa contina acid oxalic, iar in cartofi solanina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *