Un proiect de lege este anuntat de curand si vizeaza asa cum initiatorii spun o diminuare a fraudelor, a inselatoriilor. In mod concret se doreste ascultarea cartelelor de tip prepay, acele cartele reincarcabile pentru care nu exista o baza de date asa cum se intampla in cazul celor care au un abonament de voce la o companie de telefonie mobila.

Decizia de ascultare a convorbirilor de pe cartelele prepay si de a face ca acestea sa fie trecute in baza de date, achizitonate doar cu buletinul vine, asa cum oficialii au spus, ca o masura de precautie pentru siguranta, pentru prevenirea infractiunilor, pentru diminuarea numarului de atentate si tot ceea ce tine de incalcarea legii. Premierul Victor Ponta declara ca aceasta decizie vine ca urmare a atentatelor de la Bulgaria ce a facut interesul pentru adoptare a unei legi in acest sens.

Necesitatea se intelege insa totusi de ce nu ar functiona o astfel de lege? Sa spresupunem ca cel care intentioneaza sa planifice un atentat, sa foloseasca telefonul mobil pentru a tine legatura cu cei parte din plan. Daca pana acum se vorbea codat cu gandul ca acele cartele prepay sunt inregistrate de asemenea ce ar impiedica ca acea cartela sa fie cumparata de o terta persoana care nu are legatura cu planul diabolic?

Unii spun ca ar fi inutil, unii spun ca este inca o misiune pentru companiile de telefonie mobila caci stocarea datelor pentru toti cei care cumpara cartele prepay adauga o munca in plus. Daca pentru cei care propun o astfel de lege pentru utilizatori se crede ca este inutil pur si simplu. Cert este ca o astfel de lege, de decizie in prima faza aduce o dezbatere intensa; poate ca ar trebui sa se adopte legi mai aspre pentru infractori si asta ar putea fi din start o masura de a speria pe cei care planuiesc ceva ilegal.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *