Avand in vedere ca ne confruntam cu un progres tehnologic, nu trebuie sa mai depunem la fel de mult efort precum se facea odata pentru a rezolva lucrurile. Si nu e vorba deoare de locuri de munca care devin din ce in ce mai computerizate, ci este vorba despre stiul nostru de viata, in general.

Daca in trecut era nevoie ca noi insisi sa ne spalam vasele sau sa dam cu mopul pe jos, acum exista oameni care detin o masina de spalat si un mop robotizat care poate face aceste sarcini pentru noi. Nu spun ca nu trebuie sa profitam de ceea ce ne ofera tehnologia, insa problema vine dintr-un alt punct de vedere si, ca si rezultat, din aceasta cauza exista oameni care evita activitatea fizica si ajung sa stea pe un scaun de birou mai multe ore decat o faceau stramosii nostri.

Hai sa vedem cum sta statistica: Aproape 80% din americani si europeni sunt utilizatori de Internet in fiecare zi, existand cel putin un computer in 90% din case. Bineinteles, lucrurile nu au legatura doar cu utilizarea Internetului de acasa; imagineaza-ti cati de multi oameni din statele dezvoltate lucreaza la birou si au nevoie de un scaun, pe care sa stea jos timp de opt ore pe zi.

Problema reala apare in momentul in care dupa o zi intreaga de munca, foarte multi oameni continua sa isi petreaca si restul timpului liber tot stand jos, in fata unui ecran, uitandu-se la TV, jucand jocuri video sau navigand pe Internet.

Efecte negative ale statului pe scaun

Deci, atunci cand vine vorba de probleme de sanatate, statisticile arata ca 40% din persoanele care declara ca au probleme de spate au tendinta de a petrece foarte multe ore pe zi in fata unui calculator. Ai fi de parere ca problemele de spate sunt consecinta a unui stil de viata sedentar, insa, din pacate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, iar cercetarile recente arata ca statul jos mai mult de 8 ore pe zi poate avea o multime de efecte negative asupra sanatatii unui individ, reusind sa fie cauza inclusiv a obezitatii, a bolilor de inima sau chiar a diabetului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *