In lumea moderna femeile se feresc sa faca copii prea devreme sau poate mai tarziu decat acea varsta ideala pe care o au in minte prin metode simpliste insa complexe cand vine vorba de efectul acestora asurpa organismului. Pe cat de discutate si dezbatute pe atat de complexe- pilulele contraceptive au o serie de contraindicatii si mai cu seama o serie de efecte adverse.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Melboune arata ca pilulele contraceptive duc la caderea parului printre altele. Acest efect este mai mult sau mai putin cunoscut de consumatoare caci fiecare in parte are reactiile sale. Cum si alte efecte inscrise de obicei in lista de reactii adverse sunt cunoscute doar de o parte din femei caderea parului nu este o regula stricta.

Ce se intampla de fapt cand se consuma anticonceptionale? Indiferent de concentratia acestora si de tipul lor in mare parte mai toate au acelasi scop, baza hormonala. Aceste tratamente actioneaza prin antiandrogeni la nivelul testosteronului din organism. Desigur in cazul barbatilor acesti hormoni sunt mai activi si de un nivel mai ridicat insa si femeile au o oarecare doza. Nivelul acestuia influenteaza starea de spirit si dezvoltarea in ceea ce priveste anumite parti estetice si nu numai. Prin consumul de pilule contraceptive practic se regleaza nivelul hormonilor. Insa un astfel de tratament nu dureaza o viata.

De fapt chinul caderii parului cu accent fata de banalele fire de par ce in mod normal cad si se regenereaza ulterior incepe dupa stoparea tratamentului cu astfel de hormoni. Mai ales in cazul acelor persoane care printr-o aglomerare de predispozitii si probleme au probleme cu caderea parului dupa stoparea dozelor de hormoni se vor confrunta cu un caz sever estetic si nu numai la nivelul podoabei capilare. E ca si cand inveti organismul sa depinda de anumite obiceiuri si in momentul in care acestea dispar se produce un dezechilibru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *