cardiolog

Sa faci o vizita la cardiolog poate fi si o maniera de preventie si informare; nu trebuie sa astepti sa fii blonav si diagnosticat cu cine stie ce boala. Astazi ne oprim la un top al simptomelor care pot trada boli din sfera cardiologica, momente de alarma care ar trebui sa determine o programare la cardiolog.

Dispneea

In traducere libera si pe intelesul tuturor, dispneea inseamna dificultatea de a respira. Ce este inselator la acest simptom se refera la faptul ca nu toti bolnavii cardiaci prezinta si asa ceva, precum altii au doar acest simptom la activ. Deci, lucrurile sunt usor intepretabile. Insa, ce ramane un lucru cert este ca atunci cand exista senzatia de fara aer, exista si un semn de intrebare despre cauza.

Durerea la nivelul pieptului

In lista de simptome, durerea in piept este considerata un aspect frecvent. Poate fi un simptom de infarct. Ce face diferenta intre alte tipuri de durere este ca in cazul celor care au probleme cu inima o astfel de durere este usor suportabila, insa dureaza mai mult de 2 minute. In plus, durerea se disperseaza spre zona de umeri, de asemenea, maxilar sau spate.

Oboseala

Senzatia de oboseala mai frecventa ca oricand poate de asemenea sa ascunda o problema cu inima. Si aici lucrurile ar putea sa nu dea de banuit pana la un anumit punct pentru ca, nu-i asa, oboseala caracterizeaza pacientii la nivel extins. Ei bine pentru cei cu probleme cardiace asta inseamna si senzatia de picioare greoaie.

In plus, mici diferente trebuie sa se faca si la nivel de stare a intregului organism in decursul unei zile. Un pacient ce ar putea avea probleme cardiace se manifesta obosit din ce in ce mai mult si treptat, chiar daca nu depun efort fizic. Se alimenteaza putin si simt nevoia sa se aseze, nici macar  nu rezista stand in picioare.

Palpitatiile

De acest concept a auzit toata lumea. Este acea stare in care o persoana devine constienta de modul in care ii bate inima. Pentru cei care au probleme cardiace astfel de palpitatii se descriu prin batai neregulate, prin agitatie si intensitate a batailor, cand nu exista un fond de efort fizic ce ar putea explica starea. In plus, starea de oboseala se asociaza si aici, oferind senzatia ca inima este obosita si ea si lucreaza mai greu ca alta data.

Desigur, poate parea cam vag ca simptom alarmant care sa va trimita la medicul cardiolog. Cu toate acestea, cand se pun cap la cap toate starile altfel se percepe situatia. Este de preferat sa nu amanati o astfel de vizita. Puteti alege un cardiolog bun in Mures sau indiferent de locatie, unul local din orasul din care sunteti. Acesta va fi si primul pas.

Daca nu sunteti totalmente convinsi, puteti merge la medicul de familie sau la un cabinet de medicina generala pentru o consultatie, pentru ca mai apoi sa obtineti trimitere la specialist. Analizele de rutina sunt si ele edificatoare in acest sens. In orice caz, daca mentionati medicului despre dubiile acestea, o consultatie este prima reactie necesara pentru a depista daca exista sau nu o ingrijorare reala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *