Lucrurile se schimba de-a lungul timpului. Uneori nu tine de noi, alteori nici nu ne dam seama cand am  adoptat un nou stil, o alta moda. Si daca asta inseamna intr-o oarecare sa si evoluam nu acelasi lucru se poate spune despre consumul de carne. De fapt peste aproximativ 20 de ani asa cum estimeaza specialistii nu vom mai avea carne pentru consum si ne vom orienta insa pe termen lung va insemna sa ne schimbam obiceiurile culinare.

In primul rand se va necesita inlocuirea carnii de consum desigur. Astfel ca vom prefera carnea sintetica desi acum suna drastic si total dezgustator. La aceasta se va adauga si consumul de insecte. De altfel acestea sunt deja o delicateta in multe colturi din lume. Schimbarea va fi doar ca vom face din acestea o obisnuinta.

Cu peste 400 de specii de insecte din care oamenii sa aleaga avantajele nu se opresc aici. Spre exemplu este cu mult mai usor „intretinerea” de vreme ce tine de cantitati mici de apa si hrana. Iar ca si aport pentru organism insectele aduc cantitatea de proiteina de care avem nevoie. Desigur echivalentul intre proteinele din carne si cele din insecte inseamna desigur o cantitate mai mare pentru cele din urma.

Si pentru a se demonstra ca totul este cum nu se poate mai adevarat si se indreapta catre aceasta soarta in Olanda lucrurile sunt din ce in ce mai accentuate de vreme ce se investeste masiv in cercetarile ce tin de regimul caloric pe baza de insecte. Ideea de baza a carnii in vitro spre exemplu tine de cei de la NASA insa in scurt timp s-a adoptat ideea la scara larga. Carnea are din ce in ce mai putine sanse sa ramana ce a fost candva insa cert este ca intr-o arecare masura beneficul este si aprecierea fata de aceasta, o delicatesa si o raritate in viitor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *