20 ianuarie. O zi obisnuita de luni, o zi in care incepi saptamana cu o oarecare energie dobandita dupa weekend insa oarecum cu regret ca incepi munca. Insa exista si o alta semnificatie pentru aceasta data. Un cercetator britanic a realizat un studiu si un calcul precis, cum spune el, si a ajuns la concluzia ca aceasta zi este cea mai deprimanta din tot anul. Fara sa punem la socoteala faptul ca unii sau altii au alte motive de ingrijorare 20 ianuarie este o zi deprimanta.

Concluzia vine ca urmare a constientizarii ca sarbatorile de iarna au trecut, vara se pare ca este destul de departe si din lipsa unei motivatii se pune accent pe ideea deprimanta a vremii. Daca iarna nu este anotimpul tau preferat au motive in plus sa gandesti astfel. Insa acolo unde sunt probleme cu siguranta sunt si solutii astfel ca pentru o mai bina stare de spirit nu uita:

  • Creierul este influentat de ceea ce consumi. Pune accent pe alimentatie, pe vitamine, legume si fructe pentru aportul de energie.
  • Nu uita de iesiri, plimbari si o viata activa.
  • Daca vremea te tine in casa acesta nu este un motiv sa fii deprimat. Cauta motive de relaxare, un film bun in caldura patului, o baie relaxanta, o cina delicioasa, un moft culinar de orice fel.

Desi pare greu de crezut depresia afecteaza la nivel global. Se pare ca in luna ianuarie 23% din angajati se invoiesc mai mult si cauta pretexte pentru a evada din lumea muncitoreasca. Se inregistreaza un randamant mai scazut si asa cum se crede pentru anumite domenii exista o perioada „moarta”. Daca din cele 121 de milioane de oameni la nivel global 50 de milioane numai din Europa sufera de depresie este cert ca acest fenomen devine din ce in ce mai ingrijorator.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *