certificatele energetice pentru locuintecertificatele energetice pentru locuinte

Un certificat energetic pentru locuintele de tot felul este foarte necesar in zilele noastre si a devenit si obligatoriu pentru toti proprietarii care vor sa vanda ori sa inchirieze un anumit apartament sau o cladire. Acest fapt este laudabil pentru a fost impus drept obligatoriu, intrucat chiriasii sau viitorii cumparatori ai unui imobil sunt indreptatiti sa afle cam care sunt functiile, avantajele imobilului in sine, dar cam si la cat s-ar ajunge costurile pentru intretinerea imobilului odata luat in folosinta.

Un certificat energetic pe expertinstalatii.ro poti gasi ca este foarte la indemana in cazul in care iti doresti sa te muti intr-un alt loc sau in cazul in care iti doresti sa iti cumperi prima casa, si vrei sa vezi cam care ar fi toate beneficiile de care ai putea dispune in cazul locuirii acesteia. Un astfel de certificat arata consumul specific al cladirii, apartamentului sau imobilului pe care iti doresti sa-l achizitionezi la un moemnt dat.

La fel ca atunci cand iti cumperi un autoturism pentru prima data si chiar daca iti cumperi un al patrulea autoturism, sa spunem, vrei sa afli cat consuma si ce consuma atat. Exact asa se intampla si in cazul aparatelor elctrocasnice, la fel ca si in cazul locuintelor de tot felul. Nu toate tipurile de apartamente sau de garsoniere consuma la fel in cadrul unui aceluiasi bloc de apartamente sau de garsoniere.

De exemplu, atunci cand te hotarasti sa iti cumperi un apartament situat la ultimul etaj, la mansarda spre exemplu, intr-un anumit colt al blocului, ar trebui sa afli prin intermediul unui certificat energetic faptul ca o asemenea amplasare a spatiului de locuit poate duce la un consum mai mare de enerhie decat in cazul unui astfel de apartament situat in cadrul unui etaj inferior sau intermediar.

Asadar, proprietarii de drept ai unor imobile sunt obligati prin lege sa afiseze si sa prezinte viitorului cumparator sau celui interesat o copie a certificatului energetic, asta inaintea incheierii contrcatului de vanzare-cumparare, iar dupa ce semnarea contractului s-a realizat, fostul proprietar trebuie sa inmaneze proprietarului actual certificatul energetic in original.

Aceasta dare de lege este foarte binevenita in acest caz, pentru ca intentiile sunt bune, chiar daca in unele cazuri se poate face in ada fel incat sa se obtina un singur certificat energetic pe tot blocul, deoarece apartamentele din respectiva cladire sunt toate de acelasi fel si in aceeasi masura construite.

In acest fel, administratorul sau dezvoltatorul ar putea avea doar o singura cheltuiala cu toata masurarea energiei din intregul loc. Oricum ar fi, un certificat energetic este un factor de importanta majora mai ales in cazul vanzarii-cumpararii sau in cazul inchiriereii unui imobil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *