Antarctica
Antarctica

Britanicii au declarat o parte din teritoriul Antarctidei ca fiind a lor inca din 1908. Apoi au venit Chile si Argentina care au declarat o parte din teritoriul continentului ca fiind a lor. Taramul revendicat de acestea doua nu doar ca se suprapunea taramului britanic, dar si asupra portiunii revendicata de cealalta. De-a lungul timpului, a izbucnit si un razboi din dorinta de stapanire a unor insule aproape nelocuite si aproape un razboi din cauza unui alt set de insulite nelocuite, iar ca rezultat avem trei tari foarte suparate asupra deciziei cine controleaza o bucata de pamant complet congelata.

Pentru a dovedi ca au dreptate, britanicii au construit o cladire oficiu postal / magazin de cadouri in portul Lockrov, dorind sa arate ca folosesc teritoriul. Chile si Argentina au dus asta si mai departe, platind oameni sa locuiasca in doua mici „orasele”, Villa Las Estrellas si Esperanza in timpul iernii antarctice pentru a dovedi ca si ei au motive pentru care cer pamantul.

Deci, de ce ai nevoie pentru a deveni rezident semi-permanent pe cel mai neprimitor continent de pe Pamant? In primul rand, toti candidatii trebuie sa treaca prin examinari psihologice riguroase pentru a se asigura ca luni de intuneric si izolare completa nu-i va face sa reactioneze a la „The Shining” cu vecinii lor. Oh, si din moment ce o urgenta medicala ar fi o veritabila contamndare la moarte, Antarctica este o zona in care este interzis apendicele. Daca mai ai unul, aceasta va iesi din tine pana pleci spre continent.

Daca asta suna a o gramada de nebunii prin care trebuie sa treci pentru, literal, cel mai nasol loc de pe Pamant, nu stiti toata povestea. In anii 1970, Argentina a produs primii cetateni ai Antarcticei, ducand sapte femei intr-o baza din Antarctica doar pentru a putea naste acolo. Pentru ca nu cumva sa ramana in urma, si Chile s-a bagat in competitie, iar acum cel putin zece oameni au fost nascuti in Antarctica.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *