locuri de munca

De cand lumea exista conflicte asupra locurilor de munca, mai exact, care dintre ele sunt mai grele. Profesor? Doctor? Cantaret pop? De aceea, m-am gandit sa va ofer cinci idei de munca pe care ar trebui oricine sa le incerce, doar pentru a vedea cum e sa ocupi diferite pozitii, de la un chelner pana la un sef.

  • Chelner. Poti sa inveti multe despre oameni atunci cand ii servesti. Cum se comporta cineva cu persoana care il serveste cu o bautura spune multe, iar tu, fiind chelner, iti dai seama ce fel de persoana vrei tu sa ajungi. Esti genul de om care face contact vizual cu chelnerul si ii vorbeste ca unui om sau esti genul care suiera ca sa-i atraga atentia? Toata lumea de pe planeta ar trebui sa stie cum e sa servesti pe altcineva. Necesita o doza de modestie, aptitudini sociale si, desi uneori e groaznic, alteori e ok.
  • Munca cu copii. E important ca, macar pentru putin timp, sa ai posibilitatea de a fi omul catre care copii se intorc pentru sprijin. Evident, parintii nu au nevoie de acest job, dar oricine altcineva care nu are copii ar trebui sa incerce o astfel de activitate, pentru a intelege stresul si presiunea de care ai nevoie pentru a-i tine pe drumul cel bun. Cel mai rapid mod de a te simti ca un adult este sa ai un copil mic care te uraste pentru ca incerci sa-l menti in siguranta. De asemenea, vei avea mai multa empatie pentru oricine are copii.
  • Asistent tehnic telefonic. Aceasta meserie presupune sa inveti pe cineva care nu vorbeste acelasi limbaj ca tine sa-si rezolve problemele doar prin intermediul cuvintelor. Ganditi-va cat de buni am fi la comunicare, ca oameni in comunitatea globala, daca ar trebui sa petrecem toti un an intr-un asemenea post. Asistentii tehnici telefonici isi antreneaza mintea pentru a comunica dragut si eficient cu alti oameni, fara a-si pierde rabdarea. Nu ne-ar face bine tuturor un asemenea exercitiu?
  • Ceva in care sa ai parte asupra altora. In parte, e pentru oamenii care nu au avut parte de putere asupra altcuiva, dar si pentru a invata. Daca prin servitul meselor ii descoperi pe alti oameni, cand esti la putere te descoperi pe tine. Nu este mod mai bun de a invata ceva despre tine, decat atunci cand ai putere. Chiar si putina putere e necesara – doar cativa subordonati e de ajuns. Astfel ai sansa de a vedea daca esti un liber bun si corect sau unul care se poarta ca un pustan de 15 ani cand are ceva putere.
  • Munca fizica. Pentru ca nici munca fizica nu e usoara. Toata lumea ar trebui sa incerce un loc de munca in care nu te ajuta cu mai nimic daca esti mai inteligent sau mai sarmant decat altcineva. Nu ai alte optiuni. „Asta e munda. Fa munca”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *