al-treilea-razboi-mondial

Au trecut mai bine de 70 de ani de cand cel de-al doilea Razboi Mondial a luat sfarsit. In tot acest timp, tehnologia a avansat drastic, asa ca se pune o intrebare ipotetica: ce stat ar putea triumfa daca cel de-al Treilea Razboi Mondial ar izbucni? Modul in care tehnologia a evoluat afecteaza si metodele de lupta din razboaie, asa ca armele nucleare vor deveni mai proeminente, din moment ce capacitatea distructiva a statelor s-a dezvoltat incredibil de mult din anul 1945.

Din moment ce nu exista nicio metoda precisa de a sustine ce stat ar castiga intr-un razboi ipotetic, specialistii au adunat datele militare a statelor puternice si, in functie de echipametul militar, incearca sa prezica care este statul care va iesi invingator in urma unui eventual razboi, judecand dupa urmatoarele criterii: personal militar total, putere navala si aeriana, tancuri si cheltuieli militare.

Evident, nu e de mirare ca pe primele locuri se afla Statele Unite si Rusia, iar, pentru ca nimeni nu stie cu exactitate ce se invarte in tara lui Putin, consideram ca Statele Unite vor fi pe locul intai.

Statele Unite

Personal militar- aproape 2.5milioane militari; putere navala toatala- 473 unitati; putere aeriana totala- 13.892 aeronave; tancuri: 8848; cheltuieli militare: un buget de aproape 600 miliarde de dolari- 3,5% din PIB-ul tarii. De asemenea, SUA reprezinta cea de-a doua mare putere in ceea ce priveste arsenalul nuclear din lume. Cu toate ca SUA are unele probleme economice, acest stat are, de departe, cel mai mare buget de aparare din lume, cu tehnologii de ultima generatie la indemana si cu cel mai bine instruit personal militar din lume.

Rusia

Personal militar- 766.055 militari; putere navala totala- 352 unitati; putere aeriana totala- 3429 aeronave; tancuri 15.398; cheltuieli militare totale: aproape 84 miliarde de dolari- 4,5% din PIB-ul tarii. Rusia detine cel mai mare arsenal nuclear din lume si are planuri de investite tot in acest domeniu, pe viitor. De asemenea, Rusia este cea de-a doua putere militara din lume, avand posibilitatea de a afecta intreaga aprovizionare cu petrol din lume. Totodata, Rusia detine cea mai mare flota de tancuri din lume, a doua flota de aeronave si a treia cea mai puternica flota marina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *