Cu siguranta tuturor ni s-a intamplat la un moment dat sa nu putem purta o anumita haina la un eveniment deoarece aceasta avea o culoare pretentioasa si daca am fi transpirat s-ar fi vazut inestetic.

Transpiratia este absolut normala pentru toata lumea mai ales atunci cand temperaturile sunt destul de mari. Exista insa persoane care sufera de o astfel de afectiune care provoaca transpiratia excesiva si urat mirositoare. Multa lume ar spune ca aceasta este cauzata de o igiena precara insa lucrurile nu sunt atat de simple. Iata cateva remedii naturale care va vor ajuta sa combateti transpratia si mirosul cauzat de excesul ei:

Pudra de talc este foarte eficienta in cazul acestei probleme si nu este indicata doar pentru bebelusi. Ea poate fi folosita de toata lumea si este foarte eficienta deoarece absoarbe excesul de lichid de la nivelul pielii. Aplicati o doza destul de mica pe zona cu probleme si astfel veti scapa de transpiratie si de mirosul ei.

Fructele citrice sunt extrem de benefice pentru aceasta problema. Inca de foarte multa vreme se foloseste lamaia ca si remediu pentru absortia transpiratiei si a mirosului neplacut. Ea are efecte antibacteriene si previne aparitia mirosurilor. Folositi o felie de lamaie pe zonele cu probleme si frecati putin zona. Aceasta este foarte benefica pentru oamenii de toate varstele indiferent de varsta. Este indicata atat adultilor cat si copiilor fiind o metoda de combatere a transpiratiei non-invaziva. Lamaia poate fi folosita chiar si pentru prevenirea aparitie cosurilor sau a tenului acneeic.

Bicarbonatul de sodiu este folosit chiar si in produsele de cosmetica cu efect de antiperspirant. El este foarte eficient in cazul curatarii si dezodorizarii fiind perfect pentru combaterea transpiratiei. Puteti aplica atat pe pielea usor umeda cat si cu ajutorul unui prosop umezit. Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa si se foloseste solutia obtinuta pentru combaterea microsului neplacut si a transpiratiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *