Medic-familie
Medic-familie

Una din cele mai inedite mijloace de a face bani este sa scoaterea unei lista cu pacienti la vanzare, incat oricand se va gasi un medic de familie care isi doreste sa profeseze in acest domeniu, mai ales daca este debutant. Zi de zi vedem anunturi medicale cu oferte de genul tranzactiilor cu cabinete medicale, precum si cereri care au in vedere cumpararea de pacienti pentru un anume cabinet medical.

Nimeni dintre noi nu se gandeste ca peste noapte ar putea fi tranzactionat ca o moneda de schimb in cadrul pietei medicale, si nici nu ne asteptam ca atunci cand pasim pragul propriului nostru medic de familie sa fim intampinati de refuzul asistentei pe motivul ca nu mai facem parte din lista pacientilor.

Atunci cand se vinde un cabinet medical, se vinde practic o afacere la cheie, incat praxisul trebuie sa aiba cateva elemente primordiale printre care vadul comercial, cladirea propriu zisa, numarul de pacienti, tehnologia medicala, precum si sporul de mediul rural sau urban si modalitatea de platire a facturilor.

Cand este scoasa la vanzare o lista cu pacienti, cei mai multi doctori pun un pret pe fiecare pacient, pret care incepe de la 8 euro si se ridica pana la 14 euro, incat cel care vinde un asemenea cabinet medical de familie poate castiga un profit de pana la 20.000 euro. Preturile variaza in functie de elementele enumerate mai sus si in functie de piata de desfacere, incat nu poti sa cumperi doar lista de pacienti daca nu cumperi intreaga afacere.

Comertul cu pacienti este vazut din ambele perspective: ale celor carte vand un cabinet medical de familie sau al celor care cumpara un astfel de cabinet, incat regasim si pe internet anunturi prin care medici specialist in medicina de familie doresc sa cumpere sau doresc sa preia in afacere liste de pacienti din diferite medii de desfacere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *