Finante

Am citit pe un blog ce inseamna un jurnal de cheltuieli, insa am vazut ca nu are instructiuni in vederea completarii acestuia, asa ca m-am gandit sa-l fac eu.

In fiecare zi, stai si introdu ceea ce ai cheltuit in acel jurnal de cheltuieli. Scrie anumite detalii ce vor fi folositoare pentru tine cand te uiti in jurnal, acest lucru ar putea insemna ca ai nevoie de o coloana de „notite” daca folosesti un fisier excel. Daca de exemplu ai introdus ceva in „Divertisment”, ai putea vrea sa inregistrezi exact ce ai cumparat.

Introdu facturi mari la date, ce ies din contul tau din banca, acest lucru te va ajuta cand te uiti la fluxul de bani. Sunt unele ocazii cand este foarte greu sa pastrezi monitorizarea cheltuielilor precisa, pentru mine acest lucru se intampla deobicei la un bar sau un restaurant. Cea mai buna metoda este sa iei o anumita cantitate de bani la inceputul serii si sa cheltui doar acei bani, decat sa folosesti un card. Apoi, vei putea sa vezi cat de mult ai cheltuit cu usurinta.

La sfarsitul saptamanii, dupa cei ai pastrat jurnalul de calatorii pentru o saptamana, gandeste-te daca obiceiurile tale de cumparaturi au fost afectate. Esti mai constiincios pe ceea ce cheltui, din cauza ca scrii ? Ai fost tentat sa cumperi anumite lucruri, nu-i asa? La fel cum este sa pastrezi un jurnal de mancat pentru a monitoriza ceea ce mananci, scrisul te poate ajuta sa reduci cheltuielile.

La sfarsitul lunii, cand ai o luna intreaga inregistrata in jurnal, incepe sa faci o analiza. Uita-te la cat de mult ai cheltuit in total in acea luna, ce categorie a fost cea mai scumpa si care a fost cea mai putin scumpa, orice cheltuieli deosebite.

Majoritatea oamenilor sunt surprinsi de cat de multi bani cheltuie in anumite categorii. Vei fi probabil capabil sa identifici zone unde poti salva bani.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *