Concentrare

Cate un lucru pe rand.

Multitasking-ul este teribil pentru concentrare. Nu poti citi o carte si sa te uiti la TV, sau sa editezi un document si sa asculti la radio, fie faci unul sau altul la un anumit moment. Daca ai de realizat o lista lunga, poate fi tentant sa faci multitask, dar adu-ti aminte ca cu siguranta vei fi mai productiv daca faci activitatile pe rand.

Poate dura ceva timp sa scapi de obiceiul de a face mai multe lucruri de o data. Un truc pe care il folosesc este sa marchez fiecare obiect din lista mea de realizat cu asterixuri, pentru ceea ce fac in momentul acesta, doua pentru ceea ce urmeaza si trei pentru urmatorul de dupa al 2-lea. Acest lucru ma ajuta sa stau concentrat pe o sectiune mica din lista mea, decat sa incerc sa fac toate lucrurile de o data.

Angajeaza-te activ in ceea ce faci.

Iti gasesti mintea cutreierand can trebuia defapt sa te concentrezi? Poate trebuie sa te concentrezi pe lectura, o prezentare sau o carte, dar materialele nu sunt foarte bune.

Pentru a imbunatati concentrarea, angajeaza-te cu ceea ce faci. Nu sta pasiv acolo si te uita la o prezentare, ia notite. Daca citesti un document, trebuie sa iei cu tine un pix sau un marker pentru a marca sectiunile importante. Ai putea gasi ca cea mai usoara modalitate de a munci cu partenerul, este sa discuti sectiuni scurte ale unei carti sau unui document pentru a le citi.

Scapa de gandurile irelevante

Indiferent cat de mult incerci sa te concentrezi, vei gasi ganduri ce se vor furisa in mintea ta. Lucruri precum „Vreau o cafea; nu trebuie sa uit sa-i trimit mail lui Florin; Oare ce se intampla pe Facebook; cum voi trece prin atat de multa munca”?

In loc sa te gandesti la asta, pur si simplu discuta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *