O cafea buna de dimineata este savoarea pe care multi dintre noi o au. Te invigoreaza, te trezeste mai bine, iti da energia necesara pentru a-ti incepe dimineata in forta. Cafeina este cea responsabila pentru astfel de efecte. Insa o data cu asta vine si un risc pentru consumatori de cafea. Un studiu realizat recent demonstreaza acest grup de persoane este mai predispus la consumul de droguri.

In cadrul studiului 22 de persoane au fost „testate”. Si se pare ca cei care consumau cafea in mod regulat in fiecare dimineata au „gustat” amfetamina care le-a fost administrata spunand ca este placut. Asta in timp ce persoanele care nu obisnuiesc sa consume cafea au spus ca nu au agreat efectele amfetamina. Studiul a fost publicat in revista „Drug and Alcohol Dependence”. Si totusi nu este de speriat caci asta nu vizeaza clar persoanele care consuma cafea zilnic. Mai mult decat atat este vorba de diversele reactii pe care persoanele le pot avea. Cu alte cuvinte cei care consuma droguri se vor manifesta diferit. Insa este cert ca ceic are reactioneaza pozitiv la consumul de cafeina mai ales din cafea insa si prin consumul de energizante.

Cu o oarecare asemenare intre efectul cafeinei pentru organism si ceea ce drogurile fac, ca si reactie in organism studiul a scos la iveala ca cei care fac din cafe ao obisnuinta ar putea  fi mai mult tentati sa consume droguri. Si mai ales pentru ca efectul acestora este unul tolerat de organims. Intentia este de a se descoperi care este diferenta ca si reactie a organismului la droguri caci in unele cazuri sunt exact opusul a ceea ce un consumator dovedeste.

Preocuparea de ceea ce tine de consumul si abuzul de droguri este o poveste lunga ce va continua sa existe caci in randul tinerilor este ingrijorator la ce cifre se arata oficial ca si consumatori.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *