In ultima vreme datoriile la banci s-au marit. Romanii gasesc mai greu posibilitatea de a se intretine si pe langa nevoile financiare zilnice sa respecte contractele de imprumut in a-si plati la timp ratele. Si cum viitorul deja suna negru multi dintre acestia prefera sa se mute. Unde daca nu la origini, in mediul rural.
Conform statisticilor in ultima vreme nu mai putin de 30,000 de romani au decis sa faca marea mutare. Iar in randul acestora multi sunt tineri, cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani. Cu spirit intreprinzator unii aleg calea ce le poate salva totusi, aceea de a deschide o ferma, de a incerca cu ajutorul fondurilor europene sa dezvolte o afacere ca un veritabil agricultor. Caci asta devine meseria principala in randul celor care isi shimba destinul peste noapte. Fortat insa cu un motiv bine inaintat.
Avantajele sunt de natura practica sa scada din cheltuielile pe care le-ar putea avea o familie lunar. Desi intr-o oarecare masura asta ar insemna sa scada si confortul apa nu o platesti, mancarea poate fi asigurata de ce cresti sau plantezi pe langa curte. Ramane doar rasfatul si transportul pentru care se compenseaza cu gandul la nevoia de a iesi din impas. Si unde se mai adauga si faptul ca detin o proprietate la tara, fie de la parinti, bunici investitia in a se muta nu este una considerabil de mare. Iar in contextul in care datoria la banci apasa greu recuperarea penalitatilor, datoriile la zi sunt o problema care sa incarce mai mult.
Se pare ca ne vom intoarce la origini acolo unde lucrurile sunt simpliste, acolo unde ai avantajul unor surse de alimentatie. In ritmul in care se indreapta aceste cazuri este din ce in ce mai avantajos si mai tentant mutarea in mediul rural.