Ma gandeam zilele aceasta la impactul profund pe care il are internetul asupra vietii noastre. Aproape ca nici nu-mi pot inchipui viata pre-internet, desi am trait in ea. Acum, totul este online: jocuri, muzica, filme, rezultate la examene, produse de tot felul, prietenii tai. E greu sa gasesti ceva in afara internetului pe care sa nu-l poti gasi pe internet. Intri online si Euro2016 te tine la curent cu rezultatele competitiilor sportive. Pe YouTube poti sa gasesti cele mai interesante faze dintr-un meci. Pe Wikipedia intalnesti toate informatiile necesare pentru referatul tau, informatii pe care inainte trebuia sa le iei dintr-o carte, sa le citesti. Si puteai sa nu gasesti ceea de ce aveai nevoie in cartea respectiva, pierzand timp pretios citind-o, ramanad fara timp cand sa o citesti pe a doua acum. Acum, selectezi doar cautarea unui cuvant cheie si ai rezolvat problema.
De departe, cel mai tare ma bucura muzica online. Pana la urma, la faza cu proiectul, rezolvai tu cumva. Dar sa ne gandim cata muzica este disponibila online. Nici nu ma refer la descarcarea ilegala a acesteia, ci la incarcarile de pe diferite situri, precum YouTube, Trilulilu, MetaCafe etc. Sansele sa gasesti pe unul dintre aceste situri piesa cautata sunt foarte mari. Iar daca se baga o companie de inregistrari in seama si se apuca sa stearga toate clipurile asupra caruia are drepturi de autor, tot gasesti un sit unde sa gasesti piesele/videoclipurile favorite. La urma urmei, prin 2009, Warner Bros s-a suparat ca YouTube-ul nu-i dadea destui bani, asa ca si-a sters toate clipurile. Acestea s-au intors pe diferite situri, asa ca nu mai depindeai de YouTube. Ba chiar, puteai sa gasesti clipurile sub diferite nume: de exemplu, videoclipul pentru piesa „4 Minutes” al Madonnei cu Justin Timberlake si Timbaland il puteai gasi sub titlul „I’m Hungry”, care nu avea nicio legatura cu piesa in sine sau ce contine videoclipul.
Un alt lucru care ma incanta sunt retelele de socializare. Am avut pe rand Yahoo Messenger, MySpace, Hi5, Piczo si acum Facebook. De popularitate mare se mai bucura si Instagram si Twitter, insa n-as putea spune ca le inteleg asa de bine restul, precum il inteleg pe cel al Facebook-ului. E cel mai usor mod de a ramane la curent cu oamenii cunoscuti, fara sa fie nevoie sa vorbiti neaparat, daca nu vreti. De exemplu, cam o data la cateva luni vad ca o alta colega din liceu a nascut. N-as vrea sa vorbesc cu foarte multe dintre ele din diferite motive, insa e interesant sa vad cum inca una renunta la tot pentru a avea o familie la 21 de ani.