In randul activitatilor de zi cu zi fiecare dintre ele in mod repetat poate sa aduca un plus pentru sanatatea ta. Asa cum a adopta un stil de viata sanatos inseamna sa ai sanse mai multe pentru un trai bun si lung unele activitati te ajuta in acest sens mai mult decat crezi.

Pana cand se vor gasi si metode mai concrete care sa aduca ani de viata in plus cercetatorii spun ca anumite activitati zilnice pot substitui cu succes nevoia de viata sanatoasa. Iata un top realizat in acest sens:

  • Casatoria. Nu vei face asta doar de dragul unei vieti lungi. Insa atat in randul barbatilor cat si a femeilor se pare ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca datorita sprijinului moral, a sustinerii sociale femeile traiesc mai mult cu 4 ani, in randul barbatilor diferenta fiind chiar de 10 ani.
  • Contrar a ceea ce se crede la o varsta mai inaintata sa locuiesti in zona urbana este un plus. Cu acces la medici si cu mai multe activitati care sa sporeasca viata sociala si implicit confortul psihic.
  • Sa faci sport, mai exact jogging. Barbatii pot trai in medie cu 6,2 ani mai mult decat cei care nu practica acest sport in timp ce femeile au un plus de 5,6 ani. Asta daca saptamanal ai aceasta activitate ca si rutina. In plus te mentii in forma.
  • Suplimentele de vitamina D. Aportul de vitamina D este necesar pentru un sistem osos sanatos si se pare ca in randul celor care tin cont de asta se inregistreaza cu 9% mai multe sanse de viata lunga.

Surprinzatoare este si legatura pe care cercetatorii au facut-o dupa un studiu de observare de 6 ani. Avand grija sa faci curat saptamanal poate sa aduca un beneficiu in ceea ce priveste sansele crescute de a nu dezvolta cancer. Asta pentru ca spun ei miscarea fizica este una intensa si nu se poate compara cu alte tipuri de sport la fel de riguroase.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *