termostate programabile

Fiecare dintre noi isi doreste sa economiseasca, sa plateasca pe cat posibil de putin la intretinere si cheltuieli. In special in lunile reci, cautam sa reducem costurile cu incalzirea, apeland la diverse solutii – unele avantajoase, altele mai putin rentabile, cel putin in prima faza, cand se impune o investitie initiala destul de mare.

Instalarea de centrale termice a devenit modalitatea principal prin care proprietarii isi ofera gradul de confort dorit in locuinta. Spre deosebire de incalzirea in sistem centralizat, care aduce uneori cheltuieli prea mari, in cazul unei centrale termice pentru apartament sau casa platesti exact cat ai consumat. Asta nu inseamna insa ca poti sa consumi oricat – se impune si in acest caz o optimizare a consumului.

Solutia cea mai potrivita pentru a eficientiza consumul de agent termic este accesorizarea centralei termice cu un termostat. Varianta clasica este utila – termostatul, fie el analogic, fie digital, iti permite sa reglezi nivelul temperaturii pentru un grad de confort optim. Exista insa si solutii inteligente, mult mai avantajoase – printre acestea se afla si gama de termostate Salus Controls.

Cu ce se deosebesc termostatele Salus Controls de termostatele clasice? In primul rand ofera mult mai multa accesibilitate si convenienta utilizatorului, care poate sa regleze individual fiecare zona incalzita in parte. Sistemele performante IT500 si IT600 permit acest lucru, avand incluse controllere, termostate si senzori specifici in acest sens.

Avantajul utilizarii unui astfel de sistem sta de asemenea in posibilitatea de a accesa si controla atat sistemul de incalzire cat si apa calda menajera de la distanta, cu ajutorul internetului. Acest element foarte util permite proprietarului sa se conecteze la sistem prin internet si sa ajusteze temperatura pe diverse zone de incalzire, dupa bunul plac.

Intregul sistem este wireless si poate fi accesat chiar si de pe smartphone, prin aplicatia dedicate, dupa ce utilizatorul a inregistrat termostatul IT500 achizitionat.

Pe de alta parte, sistemul IT600 ofera la randul sau avantaje considerabile. Acesta poate sa gestioneze zone incalzite fie cu radiatoare, fie cu circuite controlate cu actuatoare termice – cazul incalzirii in pardoseala. Un singur termostat al intregului sistem poate fi asociat cu o zona incalzita prin pardoseala, sau cu trei radiatoare. Intr-un mod simplu si eficient, sistemul IT600 contribuie la eficientizarea consumului de agent termic, gestionand pana la 10 zone de incalzire in varianta simpla. Varianta complexa poate sa controleze 30 de zone de incalzire, fiind insa necesare licente aditionale.

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar aparitia termostatelor inteligente demonstreaza acest lucru. De la clasicul termostat analogic conectat prin fire, s-a ajuns la sisteme controlate prin wireless, care optimizeaza consumul de caldura, gestionand individual fiecare zona de incalzire in parte. Astfel, pentru perioadele de concediu, sau chiar in intervalele orare in care proprietarul lipseste de acasa, pot fi setate temperature specifice in zonele de incalzire dorite. Oricand pot fi aduse modificari la astfel de setari, prin simpla conectare online cu ajutorul aplicatiei, de pe smartphone, PC sau laptop.

Daca solutia debransarii de la sistemul centralizat a fost aleasa si s-a montat o centrala termica individuala, varianta cea mai buna de a optimiza si eficientiza consumul de agent termic o reprezinta aceste termostate inteligente puse la dispozitia proprietarilor de catre Salus Controls.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *