Copii fericiti

Linia dintre copii si adulti este ca ambii au o multime de invatat unul de la celalalt. Copii sunt o reflexie a adultilor din jurul lor. Cand se comporta rau, pur si simplu actioneaza uman. Au nevoie sa fie invatati abilitati pentru a se descurca cu provocarile vietii in cele mai bune modalitati posibile. Cand noi, adultii, ne comportam rau, avem si noi nevoie de o ghidare. Sa inveti si sa ghidezi copii, este nevoie de o multime de rabdare, dar acea munca este bine rasplatita. Ceea ce trebuie sa facem este sa intelegem copii, pentru a-i invata bine si sa invatam din sensul comun natural despre care pierdem din vedere.

Cand copii se comporta rau, primul pas este sa nu te enervezi. Observa. Ce se intampla? Analizeaza. De ce se comporta copilul astfel? Copilul experimenteaza unul din aceste sentimente, cum este, frustrarea, furia, tristetea, obsoeala, gelozia, dezamagirea, plictiseala, nevoia de a exersa, singuratatea, lipsa de control, frica, ingrijorarea sau alte emotii stresante. Asa ca, cum te ocupi de acest lucru? Incearca acesti pasi.

Observa si ramai calm

Intelege ca exista un motiv pentru acel comportament. Incearca sa gasesti acel motiv. Daca este posibil incercati sa conduceti copilul intr-un loc in care puteti sa va calmati incet si sa vorbiti, ochi la ochi. Daca sunt oameni in jurul sau, este o idee buna sa iei copilul pentru o conversatie buna pentru a lua copilul deoparte pentru o conversatie privata. Acest lucru va face lucrurile sa fluctueze mai usor si vei comunica mai usor cu copilul de care ai grija.

Ajuta copilul sa-si identifice sentimentele si motivele din spatele comportamentului sau. Intreaba lucruri precum „Cum te simti?”, ofera compasiune si intelegere. Facand acest lucru, nu-i oferi lui puterea. Nu codezi. Esti intr-o pozitie de putere pe care copilul tau o va recunoaste prin faptul ca ii controlezi emotiile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *