desfundare tevi

Ca orice alt lucru sau bun si sistemul de tevi al unei case cere revizii si curatari frecvente. Sa nu crezi ca acestea au doar rolul de a „transporta” mizeria pe care o arunci catre un punct de colectare. Fac parte dintr-un ansamblu complex de tevi menit sa iti fie de ajutor; desi nu sta in grija ta sa faci misiunea de desfundare tevi si de curatare a acestora, conteaza si grija pe care o manifesti de-a lungul timpului.

Sfaturi pentru a intretine un sistem de canalizare

Inainte de a lua in considerare urmatoarele puncte este bine sa va amintiti ca unele materiale cum sunt materialele plastice, scutecele, servetelele sau alimente grase nu trebuie aruncate in toaleta pentru ca pot bloca si infunda tevile. De multe ori se acumuleaza blocaje care conduc la ruperea tevilor. Educa intreaga familie despre importanta acestor tevi si elimina orice pericol inainte ca acesta sa se intample.

Instaleaza capace sau filtre pentru oprirea altor elemente si deseuri care pot patrunde in tevi. Un sistem de tevi sau unul de canalizare poate acumula de la scame, fire de par sau resturi de mancare, care se depun si in timp formeaza puncte de blocare a scurgerilor. Golirea acestor filtre se face in mod zilnic si nici nu se formeaza cheaguri de oprire.

Nu se toarna unsoare sau grasime de orice fel in sistemul de canalizare sau de transport. Acest lucru va bloca trecerea apei si a deseurilor si implicit te vei trezi cu o inundatie in casa deloc placuta la miros. In cazul in care sunteti sigur de calitatea tevilor, puteti utiliza un produs de degresare pentru a compensa sistemul de canalizare si a-l ajuta in eliminare. Turnarea unei jumatati de cesti cu bicardonat de sodiu si cu apa calda poate ajuta la eliminarea grasimii din interiorul tevilor si implicit conduce la scurgere mai rapida.

Mirosurile acumulate in sistemul de tevi al instalatiei sanitare se poate elimina cu ajutorul unei cesti de otet, astfel incat defalcarea degresiva sa fie un proces lipsit de greutate.

Cunostintele noi sau vechi care vin in casa trebuie sa fie informate despre pericolele la care ar putea fi supuse in momentul in care nu respecta unele reguli simple. In cazul in care se cauzeaza blocaje, intreaga casa poate avea de suferit si prin urmare se va necesita chemarea unei companii specializate in desfundarea tevilor, curatare sau vidanjare. Este recomandat sa se apeleze la o companie serioasa de canalizare pentru a pastra curatenia echipamentelor. De altfel, se poate opta si pentru o linie anuala de curatenie, care sa filtreze fiecare teava, sa desfunde sistemul si implicit sa curete fiecare parte a sistemului de tevi sau al celui de canalizare.

Domeniul de salubritate este important pentru fiecare cetatean si este de altfel o optiune pentru ca acesta sa beneficieze de tratamente cu spuma sau erbicide, pentru a curata corect conductele.

Cu toate acestea, depindem de un sistem de canalizare al casei in fiecare zi, iar fara un dus, spalarea vaselor sau a hainelor suntem pierduti, mai ales cand suntem in imposibilitatea de a remedia unele probleme de canalizare. Apa si canalizarea trebuie mentinute corespunzator, la fel ca orice alt sistem din intreaga casa, sistem care necesita ingrijire si inlocuire la cativa ani de zile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *