Cuplu tristCuplu trist

Foarte des patim ca dupa ce iesim la o intalnire sa ne gandim cum de nu i-a spus persoanei respective anumite lucruri legate de aspect sau comportament. Alteori, intrebarea apare dupa mai multe intalniri sau cand relatia incepe sa mai devina mai serioasa. Ideea ati prins-o: cum de fac unii oameni fac asa de mari greseli in relatii sau in perioada de intalnire si nu-si dau seama.

Care este raspunsul? In primul rand, este evident faptul ca ei nu-si dau seama. Stiti cum uneori ne auzim vocea inregistrata si ne gandim ca nu stiam ca suna asa, in capul nostru suna altfel? Cam asa sta si cu acei oameni. Sau poate ar trebui sa spunem de toti oamenii, deoarece nimeni nu este perfect. Fiecare am avut cel putin o persoana care nu a fost foarte interesata de noi sau care a fost, insa apoi i-a trecut interesul treptat si nu am stiut de ce.

Greseala pe care o facem toti este sa il menajam pe celalalt, si, in acelasi timp, sa fugim noi de o confruntare. Cat de multi dintre noi nu au folosit replici similare cu „Nu e vina ta, e vina mea, nu sunt eu pregatit(a) pentru o relatie”, in loc sa spunem adevarul? Nu-i spunem persoanei celeilalte ca glumele sale nu sunt deloc amuzante, ba chiar ca sunt sacaitoare, ca miroase, ca nu are planuri de viitor si asta nu merge bine cu planul tau etc. In schimb, preferam cu totii sa ne ascundem dupa scuze si sa ne asumam responsabilitatea in fata respectivului/respectivei, in loc sa-i dam un sfat din inima si sa explicam clar si concis unde anume greseste. Pentru voi doi s-ar putea sa fie mai tarziu si poate persoanele nu se schimba niciodata indeajuns, insa vei avea pe constiinta urmatoarea persoana care va trece prin ce ai trecut tu daca nu iti exprimi punctul de vedere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *