reguli-angajati-disney

Disney ar putea sa para o companie perfecta, unde angajatii de la Disneyland sunt tratati regeste. Aici este locul care imbina toate lucrurile frumoase din copilaria noastra dar si a celor care inca sunt mici, fiind locul unde au luat nastere Mickey Mouse si Donald Duck. De aceea, astfel de parcuri sunt populare inca de la deschidere- in 1955- fiind un motiv major pentru care oamenii isi doresc sa lucreze aici. La urma urmei, ce ar putea fi atat de rau incat sa lucrezi printre personajele preferate din copilaria ta sau sa te imbraci in printese Disney pentru a distra copiii?

Ei bine, se pare ca a lucra la Disney nu este un lucru chiar atat de minunat. Compania are o multime de reguli secrete care ii face pe angajati sa le urmeze – sau risca sa fie cconcediati. Standardele si cererile ridicate de la companie ar putea face ca multi angajati sa nu reziste aici mai mult de cateva saptamani.

Ce reguli trebuie sa respecte angajatii Disneyland?

Lungimea unghiilor- nu e ceva iesit din comun ca angajatorul sa ceara angajatilor sa se ingrijeasca- de fapt, este un aspect pe care oamenii trebuie sa il stie de mici, nu sa il afle de la altii. Cu toate acestea, Disney merge la alt nivel si cere ca angajatii sa aiba unghiile la o anumita lungime: nici prea mare, nici prea mica.

Limita de inaltime- discriminarea oamenilor in functie de inaltimea lor este un aspect care nu e tolerat in societatea moderna. Disney, in schimb, isi permite sa isi aleaga angajatii in functie de inaltime, asa ca femeile trebuie sa aiba 1,60 si barbatii 1,75.

„Nu stiu”- este o fraza interzisa la Disney. Exista situatii in care si fondatorii unei anumite companii se afla in imposibilitatea de a raspunde la o intrebare, asa ca raspund cu „nu stiu”. In fond, nu ai cum sa le stii pe toate, nu? Ei bine, angajatii Disney nu au voie sa zica aceasta fraza, iar daca un vizitator intreaba un lucru si angajatul nu stie raspunsul, atunci trebuie sa apeleze la un operator pentru asistenta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *