cyberbulling

Ai observat vreodata ca propriul tau copil a devenit mai „intim” in ceea ce priveste activitatea lui online? Ei bine, acest lucru ar putea fi un semn care ti-ar putea spune ca, copilul tau este suspus calomnierii online- sau cyberbulling.

Cyberbulling este o problema care se dezvolta extrem de rapid, fiind una din cele mai periculoase probleme din mediul online, astfel ca a reusit sa devina unul din factorii care stau la baza sinuciderilor din randul adolescentilor. Agresiunea online este foarte asemanatoare cu agresiunea traditionala. Cu exceptia faptului ca cyberbulling-ul are loc cu ajutorul tehnologiilor moderne, cum ar fi calculatoarele si smartphone-urile. Potrivit ultimilor statistici, copiii petrec aproape patru ore pe zi in mediul online, din care 80% il petrec pe telefonul mobil, acesta fiind un mediu „propice” pentru cyberbulling.

Copiii cu varste cuprinse intre 7 si 17 ani se hartuiesc si se chinuie unul pe celalalt in mediul online, folosindu-se de media sociala, programe de chat sau mesaje text traditionale. Statisticile despre cyberbulling sunt absolut infricosatoare, asa ca oamenii ar trebui sa ia o serie de masuri in aceasta privinta si sa incerce sa gestioneze cat mai rapid aceasta problema.

Astfel, mai mult de 45% dintre copii admit ca sunt hartuiti in mediul online; 70% recunosc ca sunt martori la faptul ca altcineva este agresat insa au fost prea speriati ca sa intervina; 93% din atacurile din mediul online se desfasoara prin intermediul comentariilor sau a chat-urilor de pe retelele de socializare, cum ar fi Facebook sau Instagram. De asemenea, victimele hartuirilor online sunt de 10 ori mai predispuse sa se sinucida si numai 1% dintre victime spun parintilor sau profesorilor prin ce trec. Problema cyberbulling-ului a fost discutata pentru prima data in anul 2012, dupa ce Amanda Todd a murit din cauza unui astfel de atac, prin care a fost grav calomniata online.

Cum poti preveni cyberbulling-ul?

Vorbeste. Nu e niciun secret faptul ca, comunicarea cu copiii tai reprezinta cheia rezolvarii unei probleme. Intreaba-ti copilul ce inseamna atacul online si acesta iti va raspunde. Acesta este un truc extrem de faimos, pentru ca in acest fel, copilul tau va incepe sa iti dea exemple- din viata lui poate- despre cyberbulling. Astfel, asa vei putea interveni si vei putea sa ii oferi sfaturi, pentru a face fata situatieii neplacute in care este expus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *