Somn

Nu exista nimic mai bun decat sentimentul de a te trezi complet si cu adevarat revigorat. Sa te simti atat de bine incat sa sari din pat, deja entuziast despre cat de minunata va fi ziua ce urmeaza. Desigur, este o rusine ca ultima data cand te-ai trezit astfel era intr-o zi de vacanta de vara pe timpul zilelor de liceu.

In zilele noastre, somnul este ceva mai mult decat ceva care intra in programul nostru aglomerat de zi cu zi. Sigur, iubesti sa mergi sa te culci, si cu siguranta esti constient ca mai trebuie sa dormi cateva ore. Dar realitatea este ca pur si simplu nu poti prioritiza in fata altor lucruri din viata ta.

Pe langa acest lucru, functionezi extrem de bine in doar 5 – 6 ore. De fapt, esti chiar mandru de acest lucru. Ei bine, imi pare rau sa iti dau vestea, insa ce-ar fi daca ti-as spune ca lipsa de somn este una din cele mai intalnite motive a cresterii obezitatii, bolilor de inima si diabetului? Este aproape imposibil psihologic sa scapi cu lipsa de somn. Adevarul este ca ceea ce ai tu defapt este o datorie a somnului foarte mare.

Este amuzant cum poti incepe sa-ti faci mai mult timp pentru ceva in care chiar crezi si intelegi cat de important este. Cu acest lucru in minte, putem gasi cateva motive pentru un somn bun din timpul noptii. Daca afli cateva din aceste motive, vei realiza in curand ca somnul nu iti poate transforma dimensiunea si sanatatea, ci iti poate chiar salva viata.

De aceea, majoritatea studiilor arata ca ar trebui sa ne culcam la o ora rezonabila si sa dormim cel putin 8 ore pe noapte pentru a fi cu adevarat odihniti pentru a doua zi de munca si pentru a ne descurca cu concentrarea.

 

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *