guma-de-mestecat-singapore

Exista state in lume care pur si simplu nu inceteaza sa isi uimeasca turistii, iar Singapore nu iese din discutie. Ei bine, in ideea de a asigura bunastarea din spatiile publice, Singapore a adoptat o lege care interzice mestecarea gumei, lege care a fost pusa in aplicare inca din anul 1992. Interdictia privind guma de mestecat a fost pusa in aplicare de catre prim-ministrul Goh Chok Tong, in ianuarie 1992. In trecut, aceasta interdictie a fost intens discutata in randul liderilor din stat, insa, Lee Kuan Yew, si-a exprimat preocuparile sale cu privire la efectele gumei de mestecat, mai ales ca acestea erau lipite peste tot in Singapore: pe strazi, cladiri, autobuze, metrouri si alte spatii publice.

Guma de mestecat era aruncata peste tot in spatiile publice, mai degraba decat sa fie aruncata in locuri special amenajate. Pentru a elimina si pentru a curata strazile de guma de mestecat, Singapore a investit o suma frumoasa de bani in echipamente de curatare si in platirea angajatilor care s-au ocupat de acest lucru. De asemenea, aici au existat si acte de vandalism, unde gumele de mestecat erau lipite pe gura cheii, butoanele de lift si in cutiile postale, provocand o serie de dificultati in mentinerea curateniei din Singapore.

Contrabanda de guma de mestecat

Asadar, in ianuarie 1992, legile din Singapore au interzis oamenilor sa mai consume guma de mestecat, astfel ca s-a interzis si importul sau producerea de guma. Evident, a urmat o perioada de gratie pentru ca producatorii sa isi vanda bunurile deja fabricate, dupa care legea a intrat in vigoare. Atunci cand interdictia a fost implementata pentru prima data, au inceput sa apara si contrabandisti cu guma din Malaezia si Johur Bahru.

In ceea ce priveste legea din Singapore, interdictia gumei de mestecat poate fi considerata o extindere a legii de salubritate. In acest sens, actul de a mesteca guma este considerat o infractiune si se plateste ca atare: pentru cei care au fost prinsi prima data, statul ii amendeaza cu o suma intre 500 si 1000 de dolari, iar cei care au fost prinsi de mai multe ori sunt obligati sa plateasca o amenda de pana la 2000 de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *