bellydance
bellydance

Dansul oriental are unele dintre cele mai complexe efecte asupra fizicului si psihicului uman, incat de multe ori este recunoscut ca fiind cea mai ampla strategie pentru a te mentine ok pe mai multe planuri, de la mental, psihic, fizic si pana la spiritual.

Belly dance-ul este o modalitate de intretinere corporala, diferita de restul exercitiilor fizice, pentru ca ii ajuta pe cei mai multi sa isi antreneze toate partile corpului, incat sa isi modeleze corpul in cele mai frumoase aspecte. Prin muzica orientala si prin dansul impus de aceasta dobandim o tinuta corporala frumoasa, eleganta si gratioasa precum cadanele din marile seriale indiene sau turcesti. Odata ce ai inceput sa dansezi din buric nu te vei mai opri, incat iti vei imbunatati controlul asupra corpului, vei invata sa izolezi unele parti ale corpului pentru a le pune pe altele in valoare si vei crea un echilibru mai bun din toate punctele de vedere.

Dansul si muzica orientala te poarta de obicei prin cele mai placute amintiri, cu cele mai frumoase personaje, incat sa ai mai multa usurinta in miscare, sa fii mai flexibil si sa iti asiguri un flux sangvinic corect, incat dansul oriental a ajuns sa fie recunoscut ca fiind un bun exercitiu cardio.

Privita ca modalitatea de destindere, relaxare si valorificare a frumusetii si feminitatii, dansul oriental are unele din cele mai placute beneficii psihice, printre care:

  • creeaza un echilibru intre corp si minte, incat emotiile ajung sa fie privite ca o armonie intreaga;
  • se reduce stresul, motiv pentru care avem o minte mai calma si o buna dispozitie mai buna;
  • se exprima feminitatea si sexualitatea;
  • se dezvolta creativitatea si imaginatia prin cautarea celor mai noi tehnici si miscari de dans;
  • se exprima sensualitatea si pasiunea celor care intrepatrund acest dans;
  • se genereaza o stare de impacare, bucurie, liniste si acceptare a sinelui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *