In societatea actuala piata medicamentelor este una populara si in crestere caci pentru orice afectiune avem remediu. Desigur in multe cazuri este de apreciat si absolut necesar insa de multe ori se refera la solutia cea mai simpla. Mai mult decat o simpla pastila pe care o consumi ai avea tendinta sa crezi ca medicamentele solubile sunt mai indicate. De fapt iti cresc riscul de a face atac de cord. Si aceste sanse cresc cu 22%. Totodata exista de 7 ori mai multe sanse de a suferi ulterior de hipertensiune arteriala.

Cercetatorii britanici au realizat un studiu care a avut in vedere care este secretul de dincolo de medicamentele solubile. Acestea se dizolva rapid si sunt mai usor de consumat. Dar asta vine cu un pret; se pare ca acestea contin prea multa sare. Si in unele cazuri cand astfel de medicamente se consuma frecvent, zilnic exista cu 28% mai multe sanse de a muri mai repede. Cum altfel cand unele medicamente din aceasta categorie contin cu peste 50% mai multa sare decat doza care se recomanda pentru un adult? Asta in conditiile in care se recomanda un maxim de 6 grame pe zi.

Si totusi este cu mult mai usor sa consumi medicamente solubile decat cele normale sub forma de pastila concentrata, tableta ce se inghite. In plus se considera ca medicamentele sunt mai usor de consumat, de digerat si implicit tine de posibilitatea de a simti efectul medicamentului mult mai repede. Si totusi, platind cu riscul de a afecta sanatatea din alte puncte de vedere balanta inclina spre nevoia de informare cel putin in primul rand.

Ingrijorarea face ca in Marea Britanie bolile cardiovasculare sa fie o cauza a mortii mai mult decat frecventa, comuna. O data cu o astfel de descoperire este un semnal de alarma pentru toti, mai ales ca avem un consum ascuns de sare in multe din alimentele pe care le alegem zi di zi.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *