pisici

Pisicile sunt extrem de cunoscute din cauza comportamentului antisocial si anti uman de care dau dovada, dar si deoarece iubesc sa dea jos orice lucru pe care il ating. Acest tip de comportament poate fi vazut ca o actiune destul de enervanta, insa oamenii de stiinta sugereaza ca exista un inteles si mai profund al acestui comportament adoptat de pisici. Ei bine, se pare ca aceasta actiune nu este descrisa ca fiind un instinct animalic ci este, mai degraba, o modalitate prin care felinele incearca sa ne atraga atentia.

„Spre deosebire de caini sau de vaci- animale pe care le-am domesticit cu mult timp in urma-, pisicile se auto- domesticesc si nu au nevoie de oameni pentru a supravietui. Pisicile se folosesc de noi, aceasta fiind doar o modalitate de a lor pentru a obtine ceea ce isi doresc- adica sa fie hranite”- declara Dr. Eric Doughtery.

Comportament distructiv pisici

Dr. Eric a mai explicat ca atunci cand pisicile vaneaza, acestea prefera sa se uite dupa obiecte mici sau rapide pe care le vad pe podea sau pe sol, lucrurile stationare neavand niciun fel de importanta pentru ele si, de aceea, prefera sa le dea deoparte din calea lor. „Exista lucruri pe care oamenii pot sa le implementeze pentru a reduce un asemenea comportament. Trebuie doar sa se stie ca pisicile sunt creaturi care au obiceiuri ciudate si orice schimbare a mediului in care traiesc ar putea sa le supere”- mai adauga cercetatorul.

Crearea de locuri izolate ar putea fi o rezolvare la aceasta problema, dar si locurile linistite ar putea fi benefice pentru ca pisica sa isi imblanzeasca comportamentul distructiv. „Diferenta dintre caini si pisici este ca putem sa dresam ambele specii de animale, insa in cea mai mare parte a timpului, dresam cainii sa faca ceea ce ne dorim noi. Pe de alta parte, pisicile ne dreseaza pe noi sa raspundem in functie de ceea ce vor ele”- sustin oamenii de stiinta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *