Categorii
Stiri

Descopera mai multe despre fructe

Se spune ca un mar pe zi tine medicul la distanta. Asta o stie toata lumea desi, nu toata lumea o aplica. Insa chiar si in teorie se pare ca prea putini stiu ceva detalieri despre fructe. Iata un top interesant pe aceasta tema:

  • Japonia urmeaza mereu calea perfectiunii. Asa se face ca aici exista un magazin care se bazeaza pe principiul perfectiunii. Pe cat de ciudat pe atat de adevarat. Astfel, magazinul numit Senbikiya este “dotat” cu o lista lunga de tipuri de fructe, de o perfectiune aparte. Nu numai ca vei plati pentru aspectul fructelor insa in spatele acestora sta o complexa munca de cercetare. Ba chiar unele soiuri de vita de vie primesc si palarii doar pentru ca strugurii sa se coaca perfect si uniform. Aici 3 pepeni verzi vor costa peste 400 de dolari insa merita caci in Japonia se pune accent pe ideea ca un cadou gen fructe trebuie sa impresioneze, sa fie o amintire de neuitat.
  • Portocalele nu sunt de fapt portocalii. Ajunse deja in acest stadiu nu mai sunt la fel de proaspete. Luand totul de la inceput afla ca portocalele sunt de fapt verzi in momentul in care sunt gata de consum. Contrar a ceea ce credem ca un fruct verde este de fapt necopt in cazul portocalelor clorofila ofera culoarea insa ele sunt numai bune de savurat. Mai mult decat atat, unii producatori expun portocalele la inghet spre exemplu pentru a accelera procesul si a le oferi culoarea specifica pe care lumea o asociaza cu portocalele ideale.
  • Bananele sunt identice genetic. Astfel, acestea sunt expuse riscului de a fi distruse de o bacterie, de o ciuperca. S-a intamplat in cazul bananelor Gros Michel care au fost afectate de o boala fungica ce a ajuns sa ruineze economia unei tari, producatorul de astfel de banane, mai exact Honduras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *