Stiinta este un domeniu infricosator, uimitor, magic etc. Stiinta este in jurul nostru tot timpul. Modul in care am evoluat si pana la progresele din domeniul medical se datoreaza stiintei. Tot timpul vor exista descoperiri stiintifice care pot lasa cu gura cascata intreaga lume, insa exista descoperiri care ar putea sa ne afecteze, intr-un fel sau altul, viitorul.

Descoperiri care ne afecteaza viitorul

  1. NASA a descoperit apa pe Marte- in septembrie 2015, NASA a descoperit apa lichida pe Marte, ceea ce inseamna ca ar putea exista o posibilitate prin care oamenii ar putea ajunge sa traiasca pe Marte intr-o buna zi. De asemenea, cercetatorii au descoperit recent ca pe luna lui Saturn, Ganymede, se afla un ocean, chiar imediat sub suprafata satelitului. Se pare ca exista mai multe planete pe care am putea sa le colonizam, in curand.
  2. Inteligenta artificiala de la Google poate invata cuvinte noi- oamenii de stiinta de la Google, Oriol Vinyals si Quoc Le, au construit un sistem care poate analiza conversatiile actuale si se poate auto-educa, astfel incat sa raspunda utilizatorilor. „Noi permitem masinariei sa invete de una singura, in loc sa codificam noi regulile”. Ei bine, Google AI ar putea schimba lumea- asa cum o stim acum. Masinariile care pot gandi si comunica vor avea un impact incredibil in viata noastra- si, in functie de oamenii de stiinta, acestea ar putea sa ne ajute sau ar putea reprezenta inceputul sfarsitului omenirii- oricum ar fi, impactul lor va fi unul impresionant.
  3. Bateria solara Tesla- Elon Musk o duce destul de bine. Dupa ce ca primeste feedback pozitiv in ceea ce priveste masinile sale electrice, Tesla a lansat Powerwall- o baterie disponibila deja in Australia. Astfel, Powerwall poate stoca energie atat din retea cat si din surse regenerabile, cum ar fi cea solara. Este compacta si ideala pentru utilizarea in case si intreprinderi. In acest sens, Powerwall reprezina o metoda accesibila de a exploata energie solara.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *